Dusan Tadic en Antony
NOS Voetbal

Mogelijke kampioenswedstrijd Ajax tegen AZ vervroegd naar de middag

Het eredivisieduel tussen Ajax en AZ is vervroegd. De Noord-Hollandse derby stond oorspronkelijk voor zondagavond 25 april om 20.00 uur op de agenda, maar begint in verband met de avondklok al om 14.30 uur.

Tijdens speelronde 30 wordt er namelijk een beperkt aantal toeschouwers in de stadions van de eredivisieclubs toegelaten. In de Johan Cruijff Arena mogen 7.500 mensen de wedstrijd bekijken, waarin Ajax mogelijk zijn 35ste landstitel behaalt.

Ajax heeft de kampioenskansen tegen AZ alleen in eigen hand, als drie dagen eerder de inhaalwedstrijd thuis tegen FC Utrecht wordt gewonnen.

Royale voorsprong op PSV en AZ

Bij elk ander resultaat kan PSV er met een overwinning op FC Groningen voor zorgen dat het Amsterdamse feestje in elk geval nog een week wordt uitgesteld. Dan zouden de Amsterdammers hun kampioenschap, dat gezien de royale voorsprong op PSV en AZ slechts een kwestie van tijd lijkt, in een leeg stadion moeten vieren.

Twee andere duels van deze speelronde hebben eveneens een nieuwe aanvangstijd gekregen.

De Brabantse derby tussen Willem II tegen RKC Waalwijk begint vrijdag 23 april om 18.45 uur in plaats van 20.00 uur. Datzelfde geldt een dag later bij de wedstrijd van PSV tegen FC Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl