Sluiten

Nipte nederlaag voor Jong PSV in Deventer

26 februari 2021 20:44

Nipte nederlaag voor Jong PSV in Deventer; image source: Pro Shots

Het is Jong PSV niet gelukt om een punt te pakken op bezoek bij Go Ahead Eagles. De ploeg van Peter Uneken ging vrijdagavond met 1-0 onderuit. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de eerste helft uit een corner. Over de hele wedstrijd waren er aan beide kanten weinig mogelijkheden. De grootste kans voor Jong PSV was uiteindelijk voor invaller Kristofer Kristinsson, maar hij schoot uit kansrijke positie naast het doel.

Opstelling Jong PSV: Müller, Sambo (88' Felipe), Kreekels, Daverveld, Oppegard, Doudah (46' Antonisse), Rigo, Timan (79' Thomas), Kjolo, Bakayoko (46' Touré), Fofana (60' Kristinsson)

Tags

jong deventer kristinsson antonisse bakayoko daverveld doudah eagles felipe fofana kansrijke kjolo kreekels kristofer muller oppegard rigo sambo timan toure uneken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.

3 jaar geleden
Alleen de 2e helft gezien dus kan er geen goed oordeel over vellen. De 2e helft was van beide kanten een beetje heen en weer getrap op het midden veld met nauwelijks kansen voor een van beide teams. Een prima redding van Muller een een gemiste kans van Kristinsson waren de hoogtepunten in de 2e helft. Aanvallend was JPSV vrij machteloos. Verdedigend stond het redelijk goed.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Een matige partijtje waarin GAE duidelijk een kwalitatief betere ploeg heeft en deze wedstrijd gecontroleerd door en uit kan voetballen. GAE slaagt er ook goed in het potentiele gevaar vanaf de opkomende backs te neutraliseren en dan is JPSV onmachtig om via de middenas oplossingen te vinden. Beide ploegen krijgen nauwelijks hele goede kansen, maar JPSV verliest de wedstrijd uit standaard situaties. GAE heeft een veel scorende achterhoede, die tegen JPSV ook weer effectief is. Hieruit blijkt ook dat door de technische staf geen moeite is gedaan te analyseren hoe dat kan en dat is PSV onwaardig. Het concept is redelijk simpel: de ballen worden gespeeld op Beukema of Veldmate en de rest proberen de lopende verdedigende mensen te blokken. Organisatorisch is het een ramp bij JPSV. De situatieschets: bij het opzetten van de stelling bij de vrije trap, wisselt Kreekels binnen 45 seconde 3 (!) keer van de te dekken man: hij begint bij Mulenga, stapt vervolgens door naar Veldmate en terwijl de vrije trap bijna wordt genomen zegt Daverveld dat hij Beukema moet overpakken wat hij als een mak hondje doet (dit doet mij zeer twijfelen aan de mogelijke leiderschapsskills die hij zou moeten gaan ontwikkelen dit en volgend seizoen, maar dat terzijde). Beukema kan het niet veel schelen maar geeft met gebaren (twee armen gekruisd voor de borst) aan dat Lucassen als het blok moet fungeren. Sambo die Lucassen dekt ziet dat niet. Vervolgens wordt de vrije trap genomen, loopt Beukema ongehinderd door richting de eerste paal, moet Kreekels zich door een spelersmenigte worstelen en krijgt hij een blok van Lucassen, Beukema helemaal vrij en de goal is gemaakt. Vervolgens doet een soortgelijke situatie zich voor ongeveer 10 minuten later bij een corner, waarbij Daverveld Veldmate dekt en Kreekels Beukema. De corner wordt geschoten op Veldmate, die naar de eerste paal loopt, Daverveld maakt een hele omweg om de spelersmenigte heen (kansloos!), Beukema die weet dat Veldmate de man is die de bal krijgt let alleen maar op Daverveld hoe hij hem kan afblokken (dit is niet meer nodig omdat de afstand tussen Daverveld en Veldmate een goede 10 meter is), en Veldmate schiet geheelvrijstaand op de paal. Dit afblokprincipe is zo bekend en dan vraag je je af hoe de technische staf niet in staat is geweest een eenvoudig plannetje op te zetten om dit te omzeilen. Echt heel erg slecht, terwijl het zo bekend is.
In de tweede helft tovert Uneken een heel groot konijn uit de hoge hoed: Doudah gaat er uit, Timan gaat op 6 spelen waar hij als aanvaller nog nooit 1 minuut heeft gespeeld en Toure komt op de plaats van Timan. Totaal onbegrijpelijke actie. Niet dat het veel uitmaakt want JPSV is de onderliggende partij. Het tweede gedeelte van de tweede helft beginnen er toch wat kleine kansjes te komen, maar die spaarzame kanjes worden vakkundig om zeep geholpen door de aanvallers. Uiteindelijk blijft het 1-0 en had de technische staf zijn huiswerk beter gedaan dan had je hier met een 0-0 kunnen wegkomen.
+1/-0

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!

Laatste nieuws

Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.

Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage