PSV kan ook met zeldzame winst niet afrekenen met knock-outsyndroom

Reacties

Opnieuw druipt PSV relatief vroeg in het seizoen af in een Europees toernooi, zelfs de eerste zege in een knock-outfase sinds 2012 kon de Eindhovenaren niet redden.

PSV kan ook met zeldzame winst niet afrekenen met knock-outsyndroom
© Pro Shots

Hoe graag wordt er bij PSV teruggedacht aan het eerste decennium van deze eeuw? Toen in het seizoen 2004/05 de Champions League-finale binnen handbereik lag en twee jaar later de kwartfinale van het toernooi werd bereikt. Sinds die prestaties gaat het bergafwaarts met de Europese verrichtingen van PSV, dat sindsdien zelfs enkele keren helemaal niet meedeed aan een van de Europese hoofdtoernooien.

Voorafgaande aan het thuisduel met Olympiakos Piraeus had PSV sinds 2012 geen wedstrijd meer gewonnen in de knock-outfase van een Europees toernooi. Aan de hand van doelpuntenmakers Tim Matavz (2), Dries Mertens en Kevin Strootman werd op 23 februari 2012 het Turkse Trabzonspor verslagen in de tweede ronde van de Europa League, sindsdien ging het voor PSV telkens mis in de knock-outfase, groepsfase of zelfs het kwalificatietoernooi.

Door Groep E te overleven in de Europa League dit seizoen, speelde PSV voor het eerst sinds 2015/16 weer eens in de knock-outfase van een Europees toernooi. Tussen nu en toen strandde PSV driemaal in de groepsfase en volgde er in het seizoen 2017/18 zelfs helemaal geen Europees voetbal na de uitschakeling tegen NK Osijek in de derde voorronde van de Europa League.

Het is voor PSV een schrale troost dat er tegen Olympiakos is afgerekend met een reeks zonder zeges in de knock-outfase. Sinds die winstpartij in februari 2012 ging het zeven keer achter elkaar mis.

tekst gaat verder onder wedstrijdblok

De PSV-reeks in de knock-outfase


Do 23 feb. 2012

Do 8 mrt. 2012

Do 15 mrt. 2012

Do 19 feb. 2015

Do 26 feb. 2015

Wo 24 feb. 2016

Di 15 mrt. 2016

Do 18 feb. 2021

Do 25 feb. 2021

Voor PSV moet de knop na de uitschakeling snel om, want zondag wacht alweer dé uitgelezen mogelijkheid om in te lopen op koploper Ajax, dat wél doorstootte in de Europa League. In een confrontatie staan de nummer één en twee van de Eredivisie tegenover elkaar. Het duel in Eindhoven begint om 14.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.