Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV na ruim een maand alweer opnieuw tegen RKC

22 januari 2021 10:55

Zaterdagavond komt PSV weer in actie als de thuiswedstrijd tegen RKC op het programma staat. Waar de Waalwijkers vooraf werden gezien als degradatiekandidaat nummer één staan ze vooralsnog met een vijftiende plaats boven de streep. De laatste zes wedstrijden werden echter niet meer gewonnen.

PSV speelde voor de Eredivisie 23 keer eerder in eigen huis tegen RKC. Met 19 zeges, 3 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag kan het daarin uitstekende cijfers overleggen. Die nederlaag is bovendien afkomstig uit 1993 en daarmee al bijna 28 jaar geleden. De laatste keer dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar stonden leverde het uiteindelijk echter ook een verlies op. In de TOTO KNVB Beker besloot toenmalig trainer Mark van Bommel zijn complete basis rust te geven en moest dat uiteindelijk bekopen met een beschamende nederlaag in de verlenging.

De grootste overwinning die PSV ooit wist te behalen tegen RKC was in het seizoen 1999/2000. Nadat het een week eerder al landskampioen geworden was op bezoek bij FC Twente werd dankzij een 7-1 zege in het Philips Stadion in stijl de zege binnen gehaald. Het duel kende toen bovendien zeven verschillende doelpuntenmakers aan de kant van PSV, waaronder vier verdedigers. In oktober 2013 speelden beide teams voor het laatst tegen elkaar voor de competitie in Eindhoven. Dankzij een doelpunt van Jürgen Locadia werd in de laatste minuut een 2-1 zege binnen gehaald. Ruim een maand geleden wist PSV de uitwedstrijd in Waalwijk nog met 1-4 te winnen.

De selectie van RKC kent twee spelers met een verleden van PSV. Lennerd Daneels speelde in de jeugdopleiding van PSV, terwijl Cyril Ngonge vorig seizoen als huurling van Club Brugge de topscorer van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie was.




Tags

rkc bekopen bommel brugge daneels degradatiekandidaat eredivisie jong knvb lennerd locadia ngonge stijl topscorer twente verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje