Schmidt reageert kort op lopend onderzoek 'Nijhuis-ruzie': 'Volgens mij mag dat'

Schmidt reageert kort op lopend onderzoek 'Nijhuis-ruzie': 'Volgens mij mag dat'

22-01-2021 12:03 Laatste update: 23-01-2021 12:36
210

PSV-trainer Roger Schmidt heeft vrijdag kort gereageerd op de ontstane hetze tussen hem en scheidsrechter Bas Nijhuis. De Duitse oefenmeester wilde eigenlijk niets loslaten over het voorval, maar antwoordde toch op enkele vragen.

De woordvoerder van PSV benadrukte voorafgaand aan de persconferentie dat Schmidt niet in zou gaan op vragen over de situatie met Nijhuis. Toch reageerde de trainer kort.

"Ik heb het na de wedstrijd en op de persconferentie heel duidelijk uitgelegd. Dat is nog steeds mijn mening. Dat is genoeg", antwoordde Schmidt op de vraag hoe hij de situatie met Nijhuis nu beschouwt. De Duitser voelt zich niet ongemakkelijk bij de situatie.

"Iedereen moet in het voetbal optimaal presteren. Als dat in mijn ogen niet gebeurt, bijvoorbeeld de scheidsrechter bij de overtreding op Cody Gakpo, zeg ik er wat van. Volgens mij mag dat." Ook reageerde Schmidt nog kort op de beschuldiging dat hij tegen Nijhuis gezegd zou hebben dat de arbiter bewust tegen PSV floot.

"Ik kan alleen maar zeggen dat híj dat gezegd heeft. Niet dat ik heb gezegd dat hij het expres heeft gedaan. En nu is het echt genoeg", sloot Schmidt zijn korte verhaal over de hele situatie af. Schmidt zit aankomende zaterdag 'gewoon' op de bank tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De aanklager is het onderzoek gestart, maar zolang er geen uitspraak is gedaan in de zaak, mag Schmidt zijn elftal blijven coachen vanaf de zijlijn.