Jonk betreurt bekersucces PSV: '4-2 voor Volendam was terecht geweest'

Reacties

FC Volendam kreeg dinsdag in de bekerwedstrijd tegen PSV vooral in de eerste helft voldoende kansen om een stunt mogelijk te maken, maar verzuimde om de trekker over te halen. Het zorgde voor teleurstelling bij de trotse Wim Jonk.

© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 2
PSV
PSV

Jonk, coach van Volendam, wist dat er iets te halen was geweest voor zijn ploeg. 'We balen ontzettend', zei hij voor de camera van ESPN. 'Bij rust moet je al met 4-1 voor staan, dan had je deze wedstrijd gewoon gewonnen. We waren de eerste helft óppermachtig: hebben zes, zeven opgelegde kansen gehad. Als je die niet maakt, beloon je jezelf niet voor een geweldige eerste helft.'

Na rust trok PSV de wedstrijd toch naar zich toe (0-2). De goal die aan de spanning een einde maakte viel uit een strafschop. Jonk: 'Volgens mij was dat niet eens een penalty. Geen VAR? Dat is inderdaad heel vervelend en dat begrijp ik ook niet.' De bekeruitschakeling voor zijn ploeg was in de ogen van Jonk niet terecht. 'Wat terecht was geweest? 4-2 voor Volendam. Dat hebben we allemaal kunnen zien, we zijn toch niet blind? Als je 3-0 voor staat, gaat PSV echt niet drie goals meer maken, hoor.'

Verdediger Micky van de Ven had naar eigen zeggen 'een kater' aan het duel overgehouden. 'Na de eerste helft baal je wel even dat je niet op voorsprong staat. Dan steek je de koppen bij elkaar en zeg je: hij gaat na rust toch wel vallen. Maar hij viel niet. Je weet dat het bij hen oorlog is, lijkt mij, als je zóveel weggeeft.'

Van de Ven staat al een tijdje op de lijstjes van verschillende clubs uit de Eredivisie. 'Het was mooi om nu tegen Donyell Malen en Mo Ihattaren te staan: spelers met speciale kwaliteiten. Een mooie uitdaging, maar ik was er van tevoren niet echt mee bezig. Je weet dat je bij Malen echt scherp moet zijn, want als je verzaakt, kan-ie zo in het mandje liggen. Je speelt tegen PSV, je moet echt hoog tempo blijven spelen, Maar dan komt de vermoeidheid en verslap je een beetje.'

Middenvelder Boy Deul baalde van de defensieve fouten bij de tegengoals. 'Maar al met al hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Echt jammer dat we de kansen niet hebben afgemaakt', bromde hij. 'In de rust hadden we het gevoel dat we deze wedstrijd konden winnen. Er was niets aan de hand voor ons, maar de tweede helft lieten we het een beetje gaan. De kansen die zij krijgen, worden wel benut. En als je scoort win je de wedstrijd.'