Inloggen
Sluiten

PSV ondanks gênante eerste helft naar kwartfinale TOTO KNVB Beker

19 januari 2021 22:53

PSV ondanks gênante eerste helft naar kwartfinale TOTO KNVB Beker; image source: Pro Shots

PSV heeft zichzelf verzekerd van een plek in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Dinsdagavond werd op bezoek bij FC Volendam met 0-2 gewonnen. Na een werkelijk schandalige eerste helft wist de ploeg na rust de rug te rechten en bekerde het dankzij treffers van Noni Madueke en Denzel Dumfries door.

PSV had het direct vanaf het begin erg lastig met FC Volendam. Waar veel ploegen in de Eredivisie zich massaal terugtrekken speelde Volendam juist vol op de aanval en daar had de ploeg van Roger Schmidt veel problemen mee. Het leidde na 13 minuten spelen ook tot een enorme kans toen Timo Baumgartl de bal niet weggewerkt kreeg, maar Lars Unnerstall kon eenvoudig redding brengen. Al snel moest hij nogmaals reddend optreden en deed dat tot twee keer toe met succes. Mede omdat de ploeg in de passing ook erg slordig was, was PSV tot dat moment zelf nog geen enkele keer gevaarlijk geweest.

Het leek wachten op de openingstreffer voor de thuisploeg. Helemaal toen Unnerstall een bal in de voeten van de tegenstander speelde. Tot zijn opluchting zag hij de bal vervolgens over geschoten worden. Iets wat niet veel later nogmaals gebeurde toen de bal uit de kluts voor de voeten van een van de aanvallers van Volendam kwam. Na een half uur spelen kreeg PSV pas de eerste kans van de wedstrijd, maar dat was ook direct een enorme. Mauro Júnior had de bal voor het inschieten, maar zag de keeper toch redding brengen. Langzaam leek PSV meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar in de slotfase van de eerste helft kreeg de thuisploeg toch weer een paar enorme kansen. Keer op keer wist Unnerstall echter redding te brengen. Het was daarom een klein wonder en puur te danken aan de doelman dat het bij rust nog altijd 0-0 was.

Na rust speelde PSV beduidend beter. Al snel kreeg Philipp Max een grote kans, maar hij zag zijn schot nog geblockt worden. Na zes minuten spelen was het toch raak toen Noni Madueke de bal knap in de verre hoek krulde. PSV was vanaf dat moment overduidelijk de betere ploeg. Waar het in de eerste helft wachten leek op een treffer van Volendam leek het nu juist wachten op een volgend doelpunt van PSV. Halverwege de tweede helft volgde die ook bijna toen Denzel Dumfries verrassend schoot en zijn inzet op de lat zag belanden. Malen probeerde vervolgens spectaculair met een omhaal te scoren, maar zag zijn inzet naast belanden.

Een kwartier voor tijd werd aan de kant van Volendam een extra aanvaller gebracht en ging de thuisploeg met meer risico spelen. Het zorgde logischerwijs voor meer ruimte voor PSV en dat leidde al snel tot een strafschop toen Denzel Dumfries onderuit werd gehaald. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan en zag zijn inzet via de doelman ietwat gelukkig in het doel belanden. Ryan Thomas zag een schot nog net naast het doel gaan. PSV leek het duel eenvoudig uit te kunnen spelen, maar na een fout van Timo Baumgartl ontsnapte het in de laatste minuut nog aan een aansluitingstreffer met een bal op de paal, terwijl in blessuretijd een bal net over werd gekopt. Het betekende dat PSV met een 0-2 zege weer terug richting Eindhoven kon.

Zaterdagavond zal de loting voor de kwartfinale plaats vinden. Wel staat al vast dat PSV wederom een uitwedstrijd zal spelen en speelt het tegen Excelsior, Ajax, sc Heerenveen of de winnaar van NEC-Fortuna Sittard.