Dumfries snakt naar bekerwinst, Schmidt bedankt Unnerstall

Reacties

Denzel Dumfries beleefde dinsdagavond met PSV een moeizame bekeravond in Volendam, maar na twee goals in de tweede helft bekerden de Eindhovenaren toch gewoon verder (0-2). De PSV-captain en coach Roger Schmidt stelden dat het in het bekertoernooi maar om één ding gaat: winnen.

© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 2
PSV
PSV

'Een verklaring voor de eerste helft? Nee, daar heb ik geen verklaring voor', blikte Dumfries voor de camera van ESPN terug op de eerste helft tegen FC Volendam. Daarin mocht PSV doelman Lars Unnerstall bedanken dat het nog 0-0 stond. 'Het was heel slordig en zij waren gewoon de bovenliggende partij. In de beker weet je dat het alle kanten op kan gaan, maar wij kunnen niet zo beginnen. We herstellen ons goed, dat is dan wel een compliment waard', aldus Dumfries, die FC Volendam ook de complimenten gaf: 'Zij hebben het gewoon goed gedaan met veel energie. Na rust werden voor ons de ruimtes groter, werden we gevaarlijker en maakten wij de kansen wel af.'

Dumfries kreeg ook een ogenschijnlijk gemakkelijke penalty mee: 'Hij stond op mijn teen. Hij raakte me wel, ja. Ik raakte uit balans en hij hoorde ook het geluid, zei hij', aldus de captain, die de penalty zelf benutte en zodoende de eindstand op 0-2 bepaalde: 'Het belangrijkste is dat we door zijn. In de beker moet je gewoon zorgen dat je doorgaat: elke keer één wedstrijd winnen', aldus de PSV-captain, die het hoog tijd vindt dat PSV weer eens de beker wint: 'Volgens mij hebben we de beker in de laatste dertig jaar maar drie keer gewonnen dus het wordt wel tijd, ja.'

Roger Schmidt
Ook coach Schmidt zag hoe zijn ploeg het lastig had en was dolblij met doelman Unnerstall. 'Soms heb je de keeper nodig. Vandaag was dat een heel goede keeper. Lars heeft geweldige reddingen gemaakt en ons in de wedstrijd gehouden. Het was heel lastig, maar dat hadden we ook verwacht', zo refereerde Schmidt aan de woorden die hij vooraf al had laten optekenen. Desondanks vond Schmidt dat zijn ploeg verdiend had gewonnen: 'Op basis van de tweede helft wel ja', zo verklaarde hij.