PSV komt dankzij Unnerstall met de schrik vrij na zware start in Volendam

Reacties

PSV heeft zich op moeizame wijze geplaatst voor de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi. FC Volendam verzuimde de Eindhovenaren in de eerste helft pijn te doen, waarna PSV in de tweede helft twee keer scoorde.

PSV komt dankzij Unnerstall met de schrik vrij na zware start in Volendam
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 2
PSV
PSV

'Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen. In de vorige ronde deed De Graafschap dat en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale', zo blikte Roger Schmidt vooruit op het duel in Volendam.

Het leek daarmee alsof de PSV-coach een moeizame avond aan voelde komen en dat gevoel kwam ook uit. Net als op 26 oktober 2017, toen PSV een verlenging nodig had om FC Volendam uit het bekertoernooi te knikkeren, hadden de Eindhovenaren de handen vol aan de Volendammers. Lars Unnerstall, die de voorkeur kreeg boven Yvon Mvogo, had zijn handen meer dan vol om FC Volendam van scoren af te houden.

Sterker nog: PSV mocht de Duitse doelman zeer dankbaar zijn dat het bij rust nog 0-0 stond. FC Volendam kreeg kans op kans, maar Samuele Mulattieri, Boy Deul en Nick Doodeman kregen het maar niet voor elkaar om de PSV-doelman te passeren. Zelfs als de Volendammers de bal voor het intikken hadden, kwam Unnerstall er toch nog tussen met zijn imposante fysiek. PSV zette daar met louter een kans voor Mauro Júnior weinig tegenover in de eerste helft.

Het missen van de enorme kansen kwam FC Volendam uiteindelijk in de tweede helft duur te staan. PSV kwam veel beter uit de kleedkamer in de tweede helft en besefte op tijd dat de concentratie omhoog moest. Hoewel het na rust geen walk in the park werd voor PSV, kwamen de Eindhovenaren na de 0-1 van Madueke in de 51ste minuut niet meer in de problemen. Die 0-1 was voor FC Volendam de mentale tik die het niet meer te boven kwam.

Het duel eindigde uiteindelijk in 0-2, omdat Denzel Dumfries een penalty versierde én uiteindelijk via de handen van Joey Roggeveen ook benutte. Het was lastig te zien of Dumfries überhaupt werd geraakt, maar de PSV-captain had daar geen boodschap aan. Hij verzilverde de penalty en gooide de boel op slot. FC Volendam had kort voor het laatste fluitsignaal nog een spannende blessuretijd kunnen creëren, maar de paal stond een aansluitingstreffer dan Mike Eerdhuijzen in de weg.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.