Jong PSV pakt zwaarbevochten punt tegen NAC Breda

3 min
Jong

Een ontzettend spannende ontmoeting op PSV Campus De Herdgang eindigt in gelijkspel. Beide ploegen kregen veel goede kansen, maar het eindigde 1-1. Het doelpunt van Jong PSV kwam op naam van Mathias Kjølø.

Knappe voorsprong
Vanaf de eerste minuut lag het tempo hoog. NAC Breda moest winnen om aansluiting bij de top drie te houden maar Jong PSV had geen interesse om dat makkelijk te laten gaan. Beide ploegen zochten regelmatig elkaars zestienmetergebied op. Vanuit Jong PSV kwam er in de openingsfase dreiging van onder andere Mees Kreekels en Cheick Touré. Ook Jeremy Antonisse kwam dichtbij, de buitenspeler kon uit moeilijke hoek schieten. Hij probeerde de Bredase doelman te verrassen maar zijn schot ging net over. De goal die in de lucht hing kwam op naam van Mathias Kjølø. Een goed schot van Antonisse ging op de paal en vanuit de rebound kon de Noor binnenprikken. NAC Breda kwam na een aanvallende wissel meer op stoom. Bij een inzet van dichtbij werd een goede reflex van Maxime Delanghe gevraagd. De Belg reageerde scherp en hield zijn doel schoon. Touré kwam nog dichtbij een verdubbeling van de voorsprong, maar zijn inzet werd afgevlagd voor buitenspel. Met een nipte voorsprong ging Jong PSV de kleedkamer in.

Gelijkmaker
Bij de start van de tweede helft kwam Jong PSV gelijk los. Fredrik Oppegård was binnen no time gevaarlijk met een voorzet en ook Thomas had een schietkans. Echter viel het doelpunt aan de verkeerde kant. Voor het doel van Jong PSV glipte Sidney van Hooijdonk voorbij Delanghe en prikte de gelijkmaker binnen. De Eindhovenaren hielden het aanvallende tempo hoog en namen duidelijk geen genoegen met de gelijke stand. Kjølø zorgde nog voor een kans. De Noor stak Touré slim weg voor een vrije voorzet. Maar de spits wist invaller Kristófer Kristinsson net niet te bereiken. Tot in de slotfase was de spanning om te snijden. NAC Breda had nog een grote kans, weer van dichtbij. Maar na een ingreep van Delanghe wist Shurandy Sambo de bal vlak voor de doellijn weg te werken. In de allerlaatste minuten kon het nog beide kanten op vallen, maar het gelijkspel bleef op het scorebord.