Investeren als Lewandowski voor PSV-aanval

Investeren als Lewandowski voor PSV-aanval
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Rosario: We hebben ons hersteld
Terugkijkend op de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, is Pablo Rosario van mening dat de ploeg het duel na een lamlendig begin goed naar zich toe trok. De middenvelder vertelt dat in de rust de algehele stelregel was dat het team na rust de score snel wilde uitbreiden. “Bij 1-4 verliezen we de concentratie en wordt het 3-4, dat mag niet gebeuren”, aldus Rosario.

‘Gakpo enkele weken eruit’
Cody Gakpo moet enkele weken vanaf de kant toekijken, meldt het Algemeen Dagblad. Dat zou een MRI-scan op zondag duidelijk hebben gemaakt. Deze maand speelt PSV nog tegen FC Volendam (beker), RKC Waalwijk, FC Emmen en Feyenoord (alle competitie).

Lewandowski als voorbeeld aanvallers PSV
Hoofdcoach Roger Schmidt wil dat zijn voorhoedespelers een voorbeeld nemen aan Robert Lewandowski, de spits van FC Bayern München. “Hij is momenteel de beste van de wereld, maar elke wedstrijd bezig alsof hij nog niks heeft bereikt.” De aanvallers van PSV kunnen volgens Schmidt in hun arbeidsethos leren van de 32-jarige Pool. “Hij weet: in de laatste 20 tot 30 meter van het veld móét ik constant bezig zijn en móét ik als spits investeren. Vollsprints, tempowisselingen en andere loopacties. Want op dat deel van het veld investeren mijn tegenstanders ook het meest.’’

Hendrix steelt de show bij entree Spartak
De ontgroening bij je nieuwe club gaat meermaals gepaard met het zingen van een liedje. Zo ook bij het Spartak Moskou van Jorrit Hendrix. De oud-PSV’er gaat niet gebukt onder het zingen. Sterker nog: hij houdt de eer van Brabant hoog. Klik op de tussenkop om Hendrix uit volle borst ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis te horen zingen.

Van der Vaart en Van Gangelen in Eindhoven
In ‘Onvoorspelbaar’ voorspellen Rafael van der Vaart en Jan Joost van Gangelen de uitslag van een specifieke KNVB Bekerwedstrijd. De achtste finales staan in het teken van FC Volendam - PSV. Op PSV Campus De Herdgang komen André Ooijer en Adrian Fein aan het woord en geven ook zij hun voorspelling door.

Selectie
PSV1