Jong PSV speelt gelijk tegen Jong FC Utrecht

3 min
Jong

Op PSV Campus De Herdgang ontmoette Jong PSV de belofteploeg van FC Utrecht. Een spannende wedstrijd eindigde zonder winnaar in 1-1 gelijkspel. Mathijs Tielemans scoorde voor de Eindhovenaren.

Hoog tempo
Jong PSV begon gevaarlijk aan de wedstrijd. Al na drie minuten had de ploeg twee hoekschoppen genomen en ging een schot van Richy Ledezma net naast het doel. De Amerikaan wist later Touré weg te steken, maar de snelheid ontbrak om van de kans een doelpoging te maken. Shurandy Sambo liet zich verdedigend zien. Met een aantal knappe ingrepen hield hij de Domstedelingen buiten scoringspositie. Ook Mathias Kjølø was scherp. Een Utrechtse inzet werd door hem van de lijn gewerkt om de 0-0 op het scorebord te houden. Beide ploegen hielden een hoog tempo vast gedurende de eerste helft. Doelman Maxime Delanghe werd een aantal keer op de proef gesteld door de Utrechtse beloftenploeg, maar niet gepasseerd in het eerste half uur. De uitploeg was de eerste om te profiteren van het hoge tempo. Vanaf een meter of twintig kon Djevencio van der Kust de bal geplaatst over Delanghe heen schieten voor de 0-1. Een aansluitingstreffer kwam niet meer in het eerste bedrijf.

Voetbalgevecht
Met twee wissels begon Jong PSV vernieuwd aan de tweede helft. Het waren ook de wissels die gelijk gevaar naar het veld brachten. Een uitbraak van Mathijs Tielemans leverde een voorzet op, maar Fode Fofana kon net niet op tijd op snelheid komen. Ook Delanghe bewees nogmaals zijn vorm. Ondanks een pijnlijke botsing met een speler van Jong FC Utrecht enkele minuten eerder wist de Belg een listig schot uit zijn doel te houden. Na een krap uur spelen kwam de gelijkmaker. Sambo wist een lage voorzet af te leveren bij Piroe die van dichtbij op de doelman stuitte, maar Tielemans kopte de rebound in het net. Daarmee was de omslag er nog niet. Een hard schot van de uitploeg vloog richting de verre hoek, maar belandde op de paal. Het hoge tempo was in de tweede helft nog steeds zichtbaar. Jong PSV kwam dichtbij de voorsprong na een rappe counter. Fofana probeerde de Utrechtse doelman te verrassen maar zijn schot ging net voorlangs het doel. Met nog tien minuten te gaan kwamen de invallers weer goed uit de verf. Tielemans kon van dichtbij een voorzet leveren op Yorbe Vertessen. De bal was goed geplaatst maar net te hard voor de Belgische spits. Jong PSV vocht in de slotfase hard voor de voorsprong maar het harde werk leverde geen doelpunt op.