Jong FC Utrecht raakt foutloze status kwijt op bezoek in Eindhoven

Reacties

Het toetje van de twaalfde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie is in een gelijkspel geëindigd. De beloftenteams van PSV en FC Utrecht hielden elkaar dinsdagavond op 1-1. Het is voor de eerste keer in de tweede periode dat de Domstedelingen punten verspelen.

Jong FC Utrecht raakt foutloze status kwijt op bezoek in Eindhoven
© Pro Shots
In dit overzicht hielden we alle ontwikkelingen uit de twaalfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie bij
Jong PSV
Jong PSV
1 - 1
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht

Voorafgaande aan dit duel was de vraag wie er voor de groep zou staan bij Jong PSV. Hoofdtrainer Peter Uneken werd immers van het veld gestuurd in de vorige wedstrijd (tegen MVV Maastricht, 3-3) en was automatisch geschorst voor dit duel. Assistent-trainer Edwin de Wijs kreeg dispensatie van de KNVB en mocht zodoende de leiding nemen tegen Jong FC Utrecht.

De Wijs had de beschikking over Joël Piroe, die terugkeerde van een coronabesmetting. Bij Jong FC Utrecht debuteerde keeper Eric Oelschlägel, ook Moussa Sylla maakte zijn eerste minuten bij de beloften. Laatstgenoemde speelde al wel vijfmaal eerder bij de hoofdmacht.

Jong FC Utrecht, dat de voorgaande drie duels (met FC Dordrecht, Roda JC Kerkrade en Helmond Sport) in winst had omgezet, kwam een kwartier voor rust op voorsprong. Back Djevencio van der Kust maakte via een PSV-been zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. De Utrechtse beloften bleven beter en raakten zelfs driemaal het aluminium, maar alleen Jong PSV scoorde nog in dit duel. Tegen de verhoudingen in kopte de ingevallen Mathijs Tielemans in de 57ste minuut raak voor wat ook zijn eerste doelpunt in de KKD was.

Jong FC Utrecht raakt zodoende de foutloze status in de tweede periode kwijt, na vier duels staat de club wel bovenaan met tien punten. NAC Breda en Almere City FC staan op negen punten. 

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

De laatste keer dat FC Volendam in Amsterdam verloor van Jong Ajax was op 22 december 2017. Toen werd het 7-0 voor de Amsterdamse beloften door onder meer een hattrick van Mateo Cassierra. De laatste twee keren werd het 1-3 voor FC Volendam op De Toekomst en de Volendammers wisten de laatste vier onderlinge duels sowieso allemaal te winnen van Jong Ajax.

Maandagavond lukte dat niet. FC Volendam kwam nog wel op voorsprong. Martijn Kaars tikte na 31 minuten bij de tweede paal binnen op aangeven van Boy Deul en zorgde daarmee voor de 0-1. Jong Ajax, dat met Sontje Hansen als spits speelde omdat Brian Brobbey met het eerste elftal meetrainde richting het Champions League-duel met FC Midtjylland, kwam echter al snel terug. Het was Victor Jensen die vier minuten later de 1-1 verzorgde.

In de resterende 55 minuten van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, mede omdat Alex Plat vlak voor tijd stuitte op Kjell Scherpen. Dat betekent dat FC Volendam op 23 punten blijft steken. Één punt minder dan NEC Nijmegen, dat eerder op de avond te sterk was voor Jong AZ. Jong Ajax blijft steken op de achtste plaats met drie punten minder dan FC Volendam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 3
N.E.C.
N.E.C.

NEC Nijmegen heeft de horrorreeks van Jong AZ verlengd. Al acht wedstrijden op rij wisten de Alkmaarse beloften niet te winnen en ook tegen NEC ging Jong AZ hard onderuit.

Jong AZ had maandagavond de beschikking over onder anderen Maxim Gullit, Ferdy Druijf, Hakon Evjen en Zakaria Aboukhlal, die in de afgelopen interlandperiode debuteerde voor Marokko én direct wist te scoren. Zij moesten ervoor zorgen dat Jong AZ na een hopeloze reeks van acht wedstrijden zonder overwinning weer eens drie punten overhield aan een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Dat lukte echter niet. Al bij rust nam NEC een 0-2 voorsprong. Na twaalf minuten maakte de negentienjarige Ayman Sellouf zijn eerste doelpunt van het seizoen door de bal fraai in de verre hoek binnen te krullen. Die 0-1, na slordig balverlies van Evjen, werd vlak voor rust nog uitgebouwd door de Nijmegenaren. Elayis Tavsan knikte de 0-2 tegen de touwen na een fraaie aanval en een even fraaie voorzet van Souffian El Karouani.

Eigenlijk kwam die voorsprong van NEC geen moment in gevaar. De ploeg van Rogier Meijer speelde zeer geconcentreerd en gedisciplineerd en liep na rust zelfs nog uit naar 0-3. Tavsan maakte zijn tweede van de wedstrijd en zorgde er zodoende voor dat de negende wedstrijd zonder winst een feit was voor Jong AZ. NEC klimt daarmee over FC Volendam heen naar de vijfde plaats, al speelt FC Volendam maandagavond nog wel de uitwedstrijd tegen Jong Ajax.

SC Cambuur
SC Cambuur
7 - 2
Almere City FC
Almere City FC

SC Cambuur heeft zondagavond ongenadig hard uitgehaald in de topper tegen Almere City FC. In dit overzicht houden we alle ontwikkelingen uit de twaalfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie bij.

Almere was dit seizoen nog ongeslagen, maar trof met Cambuur één van de topfavorieten voor de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De thuisploeg bevestigde die favorietenrol al na drie minuten via een doelpunt van Mitchel Paulissen. In de negende minuut trok Delvechio Blackson de score nog wel gelijk. De linksback zag een mislukte voorzet zomaar over Sonny Stevens heen binnenwaaien.

Cambuur schakelde daarna nog een tandje bij en liep via doelpunten van Erik Schouten, Jamie Jacobs en Michael Breij nog voor rust uit naar een 4-1 voorsprong. Almere City-trainer Ole Tobiasen probeerde tijdens de pauze een en ander recht te zetten bij de bezoekers, onder meer door een dubbele wissel door te voeren, maar ook na de hervatting denderde Cambuur door.

Binnen zeven minuten scoorde de ploeg van coach Henk de Jong driemaal. Robert Mühren (twee keer) en Giovanni Korte waren trefzeker. In de 52ste minuut stond het daarom al 7-1. Cambuur leek zo op weg naar een ongekende monsterscore, maar verder leed bleef Almere bespaard. In de extra tijd maakte Damon Mirani de score nog iets minder pijnlijk.

Ondanks de afstraffing in Leeuwarden staat Almere City op de ranglijst wel nog altijd boven Cambuur. De formatie van Henk de Jong staat nu derde met twee punten minder dan Almere, maar heeft nog wel een duel te gaan.

Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Voor de Brabanders dreigt het een seizoen te worden om snel te vergeten. FC Den Bosch werd geplaagd door het coronavirus en kampt momenteel met de nodige blessures. Zo reisde trainer Erik van de Ven zondag af naar Deventer zonder acht spelers die niet zouden hebben misstaan in de basiself: Mats Deijl, Jordy van der Winden, Junior van der Velden, Dwayne Green, Jorn van Hedel, Najim Haidary, Rik Mulders en Dhoraso Moreo Klas waren er allemaal niet bij.

Nog voordat er in De Adelaarshorst überhaupt was afgetrapt, kwamen daar nog twee tegenvallers bij: Ryan Trotman (die op de bank zou beginnen) en Frank Sturing haakten tijdens de warming-up geblesseerd af. Door alle personele rampspoed maakte verdediger Daniël Noels (20) zijn debuut in het betaald voetbal, maar hij beleefde een dramatische vuurdoop.

Zijn ploeggenoot Brem Soumaoro probeerde in de twintigste minuut een lage voorzet van Go Ahead weg te werken, maar schoot de bal hard tegen Noels aan, waarna het speeltuig in het Bossche doel verdween. Dat was al de 2-0, omdat Antoine Rabillard op aangeven van Sam Hendriks al vroeg voor de 1-0 had gezorgd. De volgende tik voor FC Den Bosch liet na de 2-0 niet lang op zich wachten, want niet veel later moest Soumaoro met een blessure naar de kant.

Nog voor de pauze werd het ook nog 3-0. De mee opgestoomde linksback Bas Kuipers leek een voorzet te gaan geven, iets waar FC Den Bosch-goalie Wouter van der Steen ook op leek te rekenen, maar Kuipers verraste alles en iedereen met een schot in de korte hoek. Na rust kregen de bezoekers in ieder geval geen tegengoal meer, maar Noels sloot desondanks af met een gigantische kater: de debutant kreeg zijn tweede gele kaart en moest inrukken, waarmee zijn dramadebuut compleet was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
2 - 0
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Het was de voorbije weken kommer en kwel voor zowel Roda JC als MVV Maastricht. De thuisploeg had al zeven duels op rij niet gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. In die serie pakte de ploeg van Jurgen Streppel maar vier punten. MVV won zes wedstrijden achter elkaar niet en pakte in al die duels maar twee punten.

Uiteindelijk was het Roda dat een einde maakte aan die erbarmelijke reeks. Danny Bakker plaatste de bal halverwege het eerste bedrijf in de verre hoek: 1-0. Na rust probeerde MVV het nog wel, maar werd opnieuw verloren. In de ultieme slotfase werd het door een penalty van Roland Alberg nog 2-0. Hij mocht aanleggen omdat Gaston Salasiwa hands maakte en daarvoor behalve met een rode kaart ook met een strafschop werd bestraft. Door de nederlaag staan de Maastrichtenaren, die voor aanvang hartstochtelijk werden uitgezwaaid door hun fans (zie hieronder), nu zestiende. De streekrivaal staat vier plekken hoger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 0
Telstar
Telstar

Bij NAC Breda had trainer Maurice Steijn na de midweekse nederlaag tegen De Graafschap (0-1) een basisplaats ingeruimd voor het spitsenduo Sidney van Hooijdonk en Mario Bilate. Van Hooijdonk is dit seizoen met acht treffers clubtopscorer van De Parel van het Zuiden, maar een vanzelfsprekendheid is dat niet. Afgelopen zomer haalde NAC namelijk Mario Bilate als beoogde eerste spits, maar hij kwakkelde (net als veel van zijn teamgenoten) als gevolg van het coronavirus met zijn fitheid en kwam tot vanavond tot slechts drie optredens in de competitie.

Na de pauze grepen de bezoekers brutaal het initiatief, omdat het eigenlijk weinig te duchten had van de tandeloze thuisploeg. Het leidde na dik een uur spelen plots tot de beste kans van de wedstrijd voor Telstar, maar de inzet van Daniel Adshead werd gekeerd door Nick Olij. Daarna vond Steijn het tijd om in te grijpen aan de kant NAC en opvallend genoeg was het spits Van Hooijdonk die - tot zijn eigen ontevredenheid - naar de kant moest bij een dubbele wissel.

Fris binnen de lijnen kwam de twintigjarige Jethro Mashart samen met DJ Buffonge, die twee weken geleden tegen MVV zijn eerste treffer in Bredase dienst had gemaakt. De wissel sorteerde het gewenste effect, want koud in het veld was het plots Mashart die NAC met een fijn puntertje op voorsprong bracht. In de slotfase werd het feestje van Mashart nog bijna verpest, toen Telstar-goalie Jasper Schendelaar in de dying seconds besloot mee naar voren gaan bij een hoekschop. Hij volgde pardoes bijna het voorbeeld van collega Luuk Koopmans (ADO Den Haag), maar zag zijn kopbal uiteindelijk tot opluchting van iedereen die NAC een warm hart toedraagt op de lat uiteenspatten: 1-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
0 - 2
De Graafschap
De Graafschap
TOP Oss
TOP Oss
0 - 1
FC Eindhoven
FC Eindhoven

De nederlagenreeks van TOP Oss kreeg vrijdag een vervolg. Na de bekeruitschakeling door SC Heerenveen en de verliesbeurten tegen De Graafschap en Excelsior was ook FC Eindhoven te sterk voor de ploeg van Klaas Wels. In de 73ste minuut ging het mis voor de gastheren. Keeper Bo Geens had een half antwoord op een lage voorzet van Brian De Keersmaecker, waarna Jort van der Sande dankbaar profiteerde van de fout van de TOP-doelman; 0-1. Voor FC Eindhoven was het genoeg om na drie nederlagen op vreemde bodem zonder te scoren weer het genoegen te smaken met drie punten huiswaarts te keren.

Helmond Sport
Helmond Sport
2 - 1
Excelsior
Excelsior

Jelle Goselink deed vrijdag namens Helmond Sport andermaal van zich spreken. De 21-jarige spits scoorde de laatste twee duels steeds voor de Brabanders. Met zijn (kop)goal tegen Excelsior was het drie op rij voor de huurling van Almere City FC. Het bleek de basis voor de eerste overwinning sinds 12 oktober en de eerste thuiszege in ruim een jaar tijd.

Jeff Stans vergrootte na bijna een uur tegen zijn oude club de marge. Excelsior kon niet voorkomen dat het de eerste nederlaag sinds 5 oktober leed. De Rotterdamse club kwam niet verder dan de aansluitingstrefer van topscorer Elías Már Ómarsson in de blessuretijd.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
5
NAC Breda
38
22
7
9
75-41
+34
73
6
FC Volendam
38
19
9
10
79-52
+27
66
7
N.E.C.
38
20
6
12
68-45
+23
66
8
Roda JC Kerkrade
38
15
12
11
67-61
+6
57
9
Excelsior
38
14
6
18
65-66
-1
48
10
TOP Oss
38
13
8
17
40-57
-17
47
11
MVV Maastricht
38
13
7
18
50-72
-22
46
12
Helmond Sport
38
11
12
15
51-68
-17
45
13
Telstar
38
10
11
17
57-61
-4
41
14
Jong PSV
38
10
10
18
54-65
-11
40
15
FC Eindhoven
38
10
10
18
50-62
-12
40
16
Jong Ajax
38
10
10
18
55-71
-16
40
17
Jong AZ
38
11
5
22
56-92
-36
38
18
Jong FC Utrecht
38
11
2
25
53-77
-24
35
19
FC Den Bosch
38
8
8
22
59-85
-26
32
20
FC Dordrecht
38
8
3
27
36-97
-61
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.