Jong PSV treft andere belofteploeg in bomvolle week

Jong PSV treft andere belofteploeg in bomvolle week
2 min
Jong

Er wordt deze week wat van de fysieke gesteldheid van Jong PSV gevraagd. In vijftien dagen tijd speelt de ploeg van Peter Uneken vijf wedstrijden. Dinsdagavond duel twee van de vijf: Op PSV Campus De Herdgang speelt Jong PSV tegen Jong FC Utrecht.

Selectie
In vergelijking met de wedstrijd tegen MVV Maastricht zijn er weinig verrassingen. De grootste verandering ten opzichte van afgelopen vrijdag is het ontbreken van Uneken. De trainer van Jong PSV is geschorst, waardoor de honneurs tegen Jong FC Utrecht worden waargenomen door Assistent-Coach Edwin de Wijs.

Daarnaast zijn Tijn Daverveld en Nigel Thomas wedstrijdfit bevonden, zij keren terug in de selectie van Jong PSV. De goalies in het team voor het duel tegen Jong FC Utrecht zijn Maxime Delanghe en Kyan van Dorp.

Ongeslagen
Drie keer eerder kwam Jong FC Utrecht op bezoek bij Jong PSV. Als statistieken uit het verleden garantie bieden voor de toekomst, is Jong PSV de gedoodverfde favoriet. In alle voorgaande edities won de ploeg van de leeftijdsgenoten uit Utrecht en incasseerde het bij elkaar slechts één tegentreffer. De huidige ranglijst wijst uit dat het waarschijnlijk spannender wordt dan de statistieken laten zien. Jong FC Utrecht bezit de dertiende plek van de Keuken Kampioen Divisie, Jong PSV de veertiende. Bij winst passeert de belofteploeg van PSV de Utrechters.