Willem Vernes
Volledig scherm
PREMIUM
© Willem Vernes

Tien jaar na de totale vernedering van Feyenoord: ‘10-0 zege kostte PSV uiteindelijk de titel’

EINDHOVEN - Vandaag precies tien jaar geleden won PSV van Feyenoord. Niet zomaar een overwinning. Op 24 oktober 2010 zetten de Eindhovenaren een historische prestatie neer: Feyenoord werd met 10-0 weggespeeld. Een overwinning die PSV later in het seizoen veel pijn zou doen. ,,Een echte afgang die je in het diepste van je ziel raakt. Een totale vernedering.”

  1. PSV-beloften moeten na opsteker in Engeland nu weer aan de bak tegen ‘grote mannen’
    PREMIUM

    PS­V-beloften moeten na opsteker in Engeland nu weer aan de bak tegen ‘grote mannen’

    Voor de beloften van PSV was het een mooie week, omdat ze dinsdag in Engeland de finale van het toernooi om de Premier League International Cup haalden. PSV doet al jaren mee aan dit evenement en is titelverdediger. De ploeg schakelde de oudste talenten vn aWest Ham United uit en strijdt later deze maand of begin mei tegen Everton onder 21 of Crystal Palace onder 21. Vrijdag wacht eerst een duel van totaal andere orde.
    Eindhoven
  2. Zijn voetbalschoenen lagen nog in het jeugdgebouw van PSV, maar Jesper Uneken beleeft tóch nog de avond van zijn leven
    PREMIUM

    Zijn voetbal­schoe­nen lagen nog in het jeugdge­bouw van PSV, maar Jesper Uneken beleeft tóch nog de avond van zijn leven

    Het verhaal van Jesper Uneken van zaterdagavond is zo mooi dat hij er waarschijnlijk zijn hele leven met plezier op terug zal kijken. De jeugdige PSV-spits, eigenlijk nog onderdeel van Jong PSV, mocht invallen bij PSV-AZ. Hij zat al een keer eerder bij de selectie van de hoofdmacht, maar bleef toen op de bank. Tegen AZ kwam het wel tot een debuut en werd het een droomavond voor Uneken.
    Eindhoven