Home Nieuws Granada CF, een Spaans theater

Granada CF, een Spaans theater

1444
0

Het Spaanse Granada mag dan debuteren op Europees niveau maar de spelers van de Spaanse subtopper weten al wel hoe ze scheidsrechters kunnen bespelen en tegenstanders kunnen irriteren.

Waren het misschien de zenuwen die opspeelden bij de Spanjaarden? Of waren ze onder de indruk van het Philips Stadion in combinatie met de eerste Europese wedstrijd ooit?

De spelers van Granada maakten er in ieder geval een groot Spaans theater van. Continue zochten ze het randje van uitdagen, tijdrekken, aanstellen en provoceren op. De vele gebaartjes en valpartijen waren soms te gênant voor woorden. De scheidsrechter was continue een gesprekspartner voor de onervaren ploeg uit Andalusië.

De overwinning was terecht maar zonder het vervelende theater had de Spaanse club meer waardering gekregen. Diverse PSV’ers ergerden zich aan het vervelende gedrag van de Spanjaarden.

Na aanvoerder Denzel Dumfries doen ook Mario Götze en Donyell Malen hun beklag over het gedrag van de onsportieve Spanjaarden.

Götze zei na afloop het volgende over de tegenstander: “Laten we zeggen dat het soms bijzonder was wat ze deden. Het zou niet uit moeten maken, maar het was soms wel irritant”, aldus de doelpuntenmaker na de 1-2 nederlaag.

Malen keek ook naar het spel van PSV en zag dat het niet goed genoeg was. “In de eerste helft voetbalden we goed en haalden we hun uit hun spel. In de tweede helft maakte Granada er een vechtwedstrijd van en daar gingen we te veel in mee. Dat is zonde. Laten we er verder maar niks over zeggen. Ik werd er niet heel blij van.”

Vorig artikelHendrix enorm teleurgesteld, Götze wil team blijven helpen
Volgend artikelSchmidt over wissel Götze: ‘Dat had impact, er waren niet veel opties meer’