Hendrix: ‘Konden de lijn niet doortrekken’

Hendrix: ‘Konden de lijn niet doortrekken’
2 min
PSV1

Jorrit Hendrix speelde donderdag tegen Granada voor het eerst dit seizoen negentig minuten, maar stapte bij het laatste fluitsignaal met lege handen van het veld. Volgens de middenvelder kon PSV het sterke eind van de eerste helft na rust niet doortrekken.

Uitvallen Götze
Daar had het uitvallen van doelpuntenmaker Mario Götze volgens Hendrix niets mee te maken. “Mario is een speler van wereldklasse, maar we hebben een team vol goede spelers”, aldus Hendrix. De Duitser zette PSV op slag van rust met een droge knal op voorsprong, maar moest wegens een blessure in de kleedkamer achter blijven. “We gingen met een lekker gevoel de kleedkamer in. Die lijn denk je in de tweede helft door te kunnen trekken, maar het begin daarvan was moeizaam. Op het moment dat we er een beetje beter inkwamen, kregen we twee goals om de oren”, analyseerde Hendrix.

Of dat aan PSV lag of juist aan een sterke tweede helft van Granada kon Hendrix niet zeggen. “Het is een combinatie van denk ik. Wij kwamen niet best uit de kleedkamer en zij gingen juist beter spelen.” PSV slaagde er daarna niet in om de wedstrijd nog om te keren.  

Geknokt, maar verloren  
Na de 1-2 van Machis slaagde PSV er niet meer in om de wedstrijd om te keren. Hoofdcoach Roger Schmidt: “We misten een aantal spelers vandaag. Als er dan nog een speler uitvalt met een blessure, kun je een zware tweede helft verwachten. Zeker omdat een tegenstander bij een achterstand druk gaat ontwikkelen. Dat wisten we en dat deed Granada. Ik kan m’n spelers niet veel verwijten. We hebben behoorlijk wat tegenslagen gekend, maar ze zijn blijven knokken. Helaas was dat niet voldoende.”