Scorende Götze ziet PSV na wissel de zege uit handen geven

Reacties

Mario Götze bekroonde zijn Europese debuut voor PSV met een goal, maar nadat de Duitser gewisseld werd, zag hij die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Granada poetste de 1-0 van PSV weg en vertrok met drie punten uit Eindhoven.

© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Granada
Granada

PSV keerde donderdagavond terug in de Europa League, het toernooi waarin de Eindhovenaren vorig seizoen in de groepsfase werden uitgeschakeld. PSV werd toen derde in een poule met LASK Linz, Sporting Portugal en Rosenborg BK. De Eindhovenaren azen dit jaar in een poule met PAOK Saloniki, Omonia Nicosia en Granada op een betere prestatie. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Granada, dat dit seizoen debuteert in Europa na de zevende plek van vorig La Liga-seizoen.

Granada won het afgelopen weekend met 1-0 van Sevilla en gaf daarmee al een eerste waarschuwing af richting PSV, waar Eran Zahavi en Cody Gakpo ontbraken wegens een positieve coronatest. Donderdagavond hadden de Spaanse bezoekers amper een minuut nodig om ook in de wedstrijd tegen PSV een eerste waarschuwing af te geven. Darwin Machís rukte op en gaf de bal voor op Jorge Molina, maar in plaats van de 0-1 binnen te werken, maaide de 38-jarige spits over de bal heen.

Dat was zeker niet het laatste waarschuwingsschot van de Spaanse bezoekers. Nadat Donyell Malen namens PSV vergat een voorzet van Götze binnen te werken, redde Yvon Mvogo op een poging van Ángel Montoro en vlak voor rust dacht Granada zelfs op voorsprong te komen via Yangel Herrera, maar de middenvelder uit Venezuela stond ruim buitenspel. Zijn goal werd dan ook terecht afgekeurd.

© Pro Shots

Er leek na die afgekeurde goal geen verandering meer in de tussenstand te komen voor rust, maar dat was buiten Götze gerekend. Denzel Dumfries torende op slag voor rust nog ver boven zijn tegenstander uit en kopte de bal uitstekend terug op de Duitser. Götze twijfelde geen moment, ramde de bal in één keer binnen en bekroonde daarmee zijn Europese PSV-debuut met een goal nadat hij afgelopen weekend tegen PEC Zwolle ook al bij zijn Eredivisie-debuut scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal van Götze was ook meteen het laatste wat de Duitser deed tegen Granada. Hij bleef na rust namelijk achter in de kleedkamer en werd vervangen door Nick Viergever. Götze moest zodoende lijdzaam toezien hoe zijn ploeggenoten na rust de voorsprong compleet om zeep hielpen tegen Granada, dat in minuut 57 en 66 op weergaloze wijze wist te scoren. Eerst was het Antonio Puertas die met een heerlijke volleyvoorzet Molina wist te bereiken. De 38-jarige spits trof de onderkant van de lat, maar via Mvogo ging de bal alsnog binnen. Pech voor de PSV-doelman, die negen minuten later ook compleet kansloos was op een heerlijk schot van Machís. Hij werd niet aangepakt door Jorrit Hendrix of Timo Baumgartl en kon de bal helemaal vrij in de verre hoek krullen: 1-2.

PSV had inclusief blessuretijd nog een half uur de tijd om de eerste Europese nederlaag van het seizoen te voorkomen en via Donyell Malen lukte het PSV heel snel om gevaar te stichten. Op aangeven van Mohamed Ihattaren stuitte Malen op Granada-doelman Rui Silva. De Portugese doelman grabbelde, maar werd gered door de paal. De 1-2 bleef zodoende op het scorebord staan en helaas voor PSV was dat ook na 96 minuten het geval. De ploeg van Roger Schmidt kwam nauwelijks meer tot een uitgespeelde kans en moest dus toezien hoe Granada de eerste groepswedstrijd ooit in een Europees hoofdtoernooi winnend afsloot.

PAOK Saloniki
1 - 1
Omonia Nicosia

Het andere duel in Groep E ging tussen PAOK Saloniki en Omonia Nicosia. Dat duel eindigde in een gelijkspel. Eric Bautheac bracht de Cypriotische ploeg op voorsprong met de eerste goal voor Omonia in een Europese groepsfase sinds 2008. PAOK kwam elf minuten na rust op 1-1 via Thomas Murg en dat was ook de eindstand. Diego Biseswar viel een kwartier voor tijd nog in bij PAOK.