Manusje-van-alles bij PSV: 'Eerlijk gezegd, het maakt me niet uit waar ik speel'

Manusje-van-alles bij PSV: 'Eerlijk gezegd, het maakt me niet uit waar ik speel'

22-10-2020 10:19 Laatste update: 11:35
49

Mauro Júnior is onder Roger Schmidt uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht in het PSV-team. De Braziliaan kan als linksback, middenvelder en aanvaller uit de voeten. Tegen Granada lijkt er voor Mauro een plekje in de aanval weggelegd.

Zahavi ontbreekt waarschijnlijk tegen Granada, waardoor Schmidt zich genoodzaakt ziet Mauro in de spits op te stellen. Door verschillende coronabesmettingen bij de club uit Eindhoven moet er wat geschoven worden in de basisopstelling. "Het is natuurlijk een moeilijke situatie", vertelt Mauro in gesprek met Voetbal International. "We moeten voorzichtig zijn en iedereen moet goed voor zichzelf zorgen buiten het veld. Maar gelukkig hebben we een goede selectie en kunnen we het opvangen als er wat mensen wegvallen."

Mauro speelde dit seizoen in elke wedstrijd van PSV mee. Schmidt is zeer gecharmeerd van de Braziliaan, omdat die nooit verzaakt en altijd zijn taken uit blijft voeren. "Ik ben geen linksback, maar ik kan er wel spelen", vervolgt Mauro. "Mijn favoriete positie is op het middenveld. Maar eerlijk gezegd, maakt het me niet zoveel uit waar ik speel, als ik maar speel. Ik ben nu 21 jaar, ik moet een man zijn, verantwoordelijkheid nemen en hard werken voor het team."

Mauro maakt de vergelijking met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. "Mijn mindset is anders dan toen ik bij PSV Onder 19 of Jong PSV zat. Nu moet je iedere keer top zijn. Messi en Ronaldo zijn altijd top, omdat ze altijd heel hard blijven werken. Dat leer ik nu ook zelf", sluit hij af.