Sportmedia blikken vooruit op eerste 'échte' Europese duel PSV

Sportmedia blikken vooruit op eerste 'échte' Europese duel PSV
2 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Treitervoetbal’
Volgens het Eindhovens Dagblad komt Granada naar Eindhoven om ‘treitervoetbal’ te spelen. Het valt volgens het ED niet uit te sluiten dat de Spanjaarden met weinig aantrekkelijk voetbal de ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt willen bestrijden. “PSV is ingesteld op die mogelijke trukendoos”, zijn de woorden van het dagblad.

Favorietenrol
Tijdens de persconferentie van Granada in het Philips Stadion woensdagavond, wees Granada-trainer Diego Martínez PSV aan als favoriet voor het Europese duel. Desondanks is de coach wel overtuigd van de mogelijkheden van zijn ploeg, schrijft het Eindhovens Dagblad. Martínez: “PSV is een dynamische ploeg. Op basis van de historie is PSV de favoriet. Voor ons is dit een prachtig podium om te debuteren.” Granada speelt donderdagavond tegen PSV voor het eerst in de geschiedenis van de club een wedstrijd in een Europees hoofdtoernooi.

‘Kentering Ihattaren’
VI PRO maakte een analyse over de huidige situatie waar Mohamed Ihattaren zich in bevindt. De middenvelder kent een wisselend begin van het seizoen, maar VI schrijft dat het PSV-talent in zijn hoofd volwassen aan het worden is: “Hij heeft nu de juiste mindset.” Volgens het voetbalblad is er door de komst van Roger Schmidt een nieuw hoofdstuk voor de middenvelder aangebroken. Mentaal lijkt Ihattaren de boodschap van Schmidt te hebben begrepen, onder meer door de komst van Mario Götze, schrijft VI.

Schmidt: Mauro is zeer betrouwbaar
Na een verhuurperiode aan Heracles Almelo, kan Mauro Júnior tegen Granada zijn rentree op het Europese podium maken. “Zowel in het spel met als ook zonder bal verzaakt Mauro nooit”, schrijft Voetbal International. Dat element is volgens VI de reden dat de Braziliaan al op zoveel speelminuten kon rekenen onder Schmidt. In het drukzetten en ‘gegenpressing’ wat de Duitse trainer wil spelen, komt Mauro goed tot zijn recht, besluit VI.