Spaanse opponenten niet altijd makkelijk voor PSV

Spaanse opponenten niet altijd makkelijk voor PSV
2 min
PSV1

PSV en Granada staan donderdag voor het eerst in de historie tegenover elkaar. Voor de Spaanse club is het de eerste keer dat ze deelnemen aan een Europees hoofdtoernooi. PSV vocht door de jaren heen regelmatig duels uit met Spaanse teams.

De grootmachten
Tegen zowel Real Madrid als FC Barcelona nam PSV het acht keer op. Slechts twee keer wist PSV te zegevieren tegen de heersers uit Spanje. Beide overwinningen stammen uit de jaren ’70. De enige winst op FC Barcelona is er wel een van formaat. Een 3-0 overwinning in het Philips Stadion in het seizoen 1977-1978 betekende dat PSV de finale van de UEFA Cup behaalde. Hierin was de club een maatje te groot voor het Franse SC Bastia, waardoor PSV voor het eerst in de geschiedenis een Europese prijs pakte.

Strafschoppendrama
De wedstrijd tussen PSV en een Spaanse ploeg die PSV-supporters waarschijnlijk nog wel bijstaat, is de achtste finale van de Champions League in 2015-2016 tegen Atlético Madrid. Na een knappe remise in eigen huis, wist PSV ook in Madrid de pot dicht te houden. Acht penalty’s waren er voor de Spanjaarden nodig om PSV naar huis te sturen. In totaal speelde PSV zes keer tegen Atlético Madrid. Nooit won PSV een officieel duel van de Madrilenen.

Naast de bovengenoemde drie Spaanse topploegen, trad PSV ook op tegen Deportivo La Coruña, Sporting Gijón en Valencia CF. De meest recente ontmoeting, vriendschappelijke wedstrijden daargelaten, was tegen de club uit de sinaasappelstad. In 2011-2012 stonden PSV en Valencia CF tegenover elkaar in de achtste finale van de Europa League. Roberto Soldado schakelde PSV hoogstpersoonlijk uit, door in de heenwedstrijd twee keer te scoren. Diezelfde Soldado speelt momenteel bij Granada, maar mist het duel donderdag wegens een positieve coronatest.

Selectie
PSV1
tijdlijn