‘Complimenten na PEC-uit, Granada kan onverwachts uit de hoek komen’

‘Complimenten na PEC-uit, Granada kan onverwachts uit de hoek komen’
2 min

In de studio-uitzending van PSV TV van deze week schoof PSV-watcher van De Telegraaf Robin Jongmans aan. Samen met presentator Jeroen Toet blikt hij terug op het duel in Zwolle en kijkt hij vooruit naar de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League.

Speeltuin
“Het leek alsof hij zich in een speeltuin waande”, zijn de woorden van Jongmans over het optreden van Mario Götze tegen PEC Zwolle. De clubwatcher zegt dat het gevoel voor ruimtes van de Duitser enorm goed is. “Het oogt allemaal heel simpel, maar het is gewoon klasse”, legt Jongmans uit. Of hij vindt dat Götze zijn topvorm al te pakken heeft? “Zijn topvorm zal nog even op zich wachten, maar met deze slimmigheidjes is hij van grote waarde voor de ploeg.”

Instinct Max
Naast Götze kan ook Philipp Max op complimenten rekenen na de gewonnen wedstrijd op PEC Zwolle. Jongmans zoomt in op de tweede PSV-treffer in dat duel, van Cody Gakpo. “Wat je vaak ziet bij linksbacks, is dat ze hem nog een keer aannemen, maar dan is het moment weg. Max weet al waar die bal heen moet en hij kan het ook uitvoeren”, doelend op de assist van de linksback van PSV. De teruggetrokken voorzetten van Max worden door beide heren in de studio gezien als een belangrijk wapen voor de ploeg.

Onbekende opponent
Over de wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Granada kan Jongmans, volgens hemzelf, nog weinig zeggen. “Ze verslaan wel Sevilla afgelopen weekend. Ze zijn vorig jaar voor Getafe en Valencia geëindigd”, aldus Jongmans, die wil waken voor onderschatting. Toet vraagt of de manier van spelen hoe Hoofdcoach Roger Schmidt het graag ziet, werkt tegen een team als Granada. “Dit soort ploegen, waar je misschien niet zoveel van verwacht, maar wel hoog eindigen in eigen competitie, hebben vaak een heel apart plan”, vertelt Jongmans. Daarmee refereert de clubwatcher naar het Getafe van vorig seizoen, dat onverwachts Ajax uitschakelde in de Champions League. “Ik ben benieuwd hoe vervelend PSV het Granada kan maken.”