Transparent
Inloggen
Sluiten

Donderdag wacht voor PSV de Spaanse verrassing Granada

20 oktober 2020 12:43

Donderdagavond staat voor PSV het eerste topaffiche van het seizoen op het programma. De Spaanse stuntploeg Granada komt naar het Philips Stadion voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. De Spanjaarden wisten afgelopen weekend nog te verrassen door in eigen huis met 1-0 te winnen van het Sevilla van Luuk de Jong. Granada heeft na vijf wedstrijden in de competitie al tien punten te pakken, slechts één minder dan koplopers Real Sociedad en Villarreal. Beide ploegen hebben bovendien een wedstrijd meer gespeeld.

PSV speelde nog nooit eerder tegen Granada. Ook niet vreemd aangezien die ploeg dit seizoen pas voor het eerst in de clubhistorie Europees voetbal speelt. Granada leek zich in het seizoen 2019/2020 al te kwalificeren voor Europa, direct het eerste seizoen na de promotie. Ze waren zelfs hard op weg naar de groepsfase van de Champions League, maar door twee nederlagen in de laatste twee competitiewedstrijden liepen ze niet alleen het Miljardenbal mis, maar zagen ze ook de Europa League aan hun neus voorbij gaan. Afgelopen seizoen wisten ze zich wel te kwalificeren voor de Europa League.

Granada begon het Europese seizoen in Albanië met een uitwedstrijd tegen KS Teuta Durrës. Met 0-4 werd de Albanese bekerwinnaar probleemloos verslagen. Ook Lokomotivi Tbilisi uit Georgië (2-0) en het Zweedse Malmö (1-3) werden verslagen, zodat de Spanjaarden zich kwalificeerden voor de groepsfase van de Europa League en om die reden donderdag actief zullen zijn in het Philips Stadion.

De bekendste speler uit de selectie van Granada is ongetwijfeld 12-voudig international Roberto Soldado. De inmiddels 35-jarige spits is bezig aan zijn tweede seizoen bij Granada na eerder voor onder meer Real Madrid, Valencia en Tottenham Hotspur te hebben gespeeld. Spelers met een Eredivisie-verleden spelen er momenteel niet. De door PSV opgeleide Andreas Pereira werd in het seizoen 2016/2017 door Manchester United verhuurd aan de Spaanse club. Dit seizoen speelt hij op huurbasis voor Lazio Roma.




Discussieer mee op de forums


Tags

granada albanese albanie andreas bekendste durres eredivisie georgie jong koplopers lazio lokomotivi madrid malmo miljardenbal promotie roma sevilla sociedad soldado stuntploeg tbilisi teuta topaffiche tottenham valencia villarreal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage