Interlandperiode PSV Vrouwen

Interlandperiode PSV Vrouwen
2 min

Vier internationals van PSV Vrouwen zijn opgeroepen tijdens de interlandperiode voor EK-kwalificatieduels. Julie Biesmans meldt zich bij de Red Flames. Aniek Nouwen is opgeroepen voor Oranje, Joëlle Smits ontving alsnog een uitnodiging. Sari van Veenendaal behoort tot de selectie maar is wegens haar blessure nog niet inzetbaar.

De eerste internationals van Oranje kwamen zondag in Zeist bijeen, waarbij Joëlle Smits gisteren alsnog is opgeroepen als vervanger van Victoria Pelova. Bondscoach Sarina Wiegman heeft een 24-koppige selectie samengesteld voor de EK-kwalificatieduels van de OranjeLeeuwinnen met Estland (23 oktober) en Kosovo (27 oktober). Nederland heeft uit de komende interlands tenminste drie punten nodig om een ticket voor het EK van 2022 veilig te stellen.

PSV’ers Aniek Nouwen, Joëlle Smits en Sari van Veenendaal zijn onderdeel van de selectie van Oranje. Keepster Van Veenendaal revalideert nog via een individueel traject van een blessure. Mocht zij fit genoeg zijn, dan sluit ze in aanloop naar de wedstrijd tegen Kosovo alsnog bij Oranje aan. Van Veenendaal mist in ieder geval het thuistreffen met Estland. Julie Biesmans heeft zich gemeld bij de Red Flames. De Belgische ploeg speelt dinsdag 27 oktober het EK-kwalificatieduel tegen Litouwen. Biesmans bezet met België de tweede plek in groep H.