‘Veel aandacht voor Götze na droomstart op de Nederlandse velden’

‘Veel aandacht voor Götze na droomstart op de Nederlandse velden’
4 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Energie sparen
Hoofdcoach Roger Schmidt was na afloop van het duel tegen PEC Zwolle tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg. Met de eerste Europese wedstrijd in het vizier, aanstaande donderdag, kon er in de ogen van de Duitse trainer één aspect zeker beter. “We hebben het nagelaten de counters in de tweede helft af te maken. Als we nog 0-4 hadden gemaakt, was het helemaal klaar geweest en hadden we ons meer energie kunnen besparen”, aldus de Hoofdcoach.

‘Giganten-Start Götze’
‘Welkom in de Eredivisie’, riep FOX Sports analist Hedwiges Maduro over Mario Götze na zijn doelpunt binnen tien minuten tijdens zijn entree op de Nederlandse velden. Maduro was niet de enige, die met bewondering naar de prestatie van de Duitse nieuweling keek. De Duitse krant BILD kopte: ‘Giganten-Start Götze, de wereldkampioen is terug’. Het doelpunt van Götze maakt veel los in zijn vaderland. Ook Die Welt is lovend over de start van de behendige middenvelder: “Droombegin voor Götze in Nederland.”

https://twitter.com/MarioGoetze/status/1317889959861301254


Multiplier

Naast de lovende kranten, is de man die Götze zelf opstelde ook tevreden over zijn spel. Hoofdcoach Schmidt ziet de Duitser als een ‘multiplier’, een speler die andere jongens in staat stelt naar een hoger niveau te gaan, schrijft het Eindhovens Dagblad. Of Götze de vedette is binnen de ploeg? “Mario is een hele normale kerel, die gewoon heel goed kan voetballen en het team weet te helpen. Hij voelt zich helemaal geen vedette”, vertelt Schmidt.

PEC-trainer onder de indruk van Sangaré
In gesprek met de NOS stak PEC Zwolle-Hoofdcoach John Stegeman de loftrompet over Ibrahim Sangaré. "Ze hebben op het middenveld toch wel een aardige speler bijgekocht die goed kan duelleren. Wat een power heeft die man. Ik vond hem echt wel goed. Die gozer was indrukwekkend, écht indrukwekkend”, aldus Stegeman na afloop van de wedstrijd. Sangaré speelde bijna het hele duel in Zwolle. In minuut 87 kwam een andere debutant, Adrian Fein, voor de Ivoriaan in de ploeg.

Granada vol vertrouwen richting Eindhoven
De Spaanse ploeg heeft aardig wat vertrouwen getankt, ruim een halve week voor de confrontatie met PSV. Sevilla, met Luuk de Jong en Karim Rekik beginnend op de bank, werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Yangel Herrera maakte het enige doelpunt tegen een tiental Sevillano’s. In Griekenland bleef de topper tussen de andere tegenstander van PSV in de Europa League, PAOK Saloniki, en AEK Athene onbeslist. Het duel eindigde in 1-1. Omonia Nicosia won de uitwedstrijd tegen Ethnikos Achna met 1-2 in de Cypriotische competitie.

Smits: Ik kan me dit jaar nog goed ontwikkelen
In gesprek met Jan Joost van Gangelen vertelt Joëlle Smits op FOX Sports over haar scoringsdrift en verbeterpunten. “Joëlle heeft een heel fijn gevoel voor loopacties, die altijd de ruimte weet te vinden. In één-op-één-momenten is ze gewoon dodelijk”, is de algehele mening van de tafel bij FOX Sports. Van Gangelen merkt op dat haar doelpuntenmoyenne loopt niet voor niets meer dan één op één. Zelf ziet ze, bescheiden dat ze is, in dat ze dit jaar nog genoeg kan leren, voor ze komende zomer naar de Duitse Bundesliga vertrekt.