Voor Jong PSV wacht een lastig ‘avondje NAC’

Voor Jong PSV wacht een lastig ‘avondje NAC’
2 min

Jong PSV gaat zaterdag op bezoek bij NAC Breda. De ploeg van Peter Uneken staat voor een zware taak. De Bredase club heeft na vier speelrondes de volle buit van twaalf punten en gaat aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

Nieuwe doelman
De recent van Würzburger Kickers overgekomen doelman Vincent Müller zal zijn debuut onder de lat gaan maken in de belofteploeg van PSV. De twintigjarige goalie krijgt speeltijd bij Jong PSV, omdat Maxime Delanghe met de selectie van het eerste afreist naar Almelo. De net aangetrokken keeper Mark Spenkelink zit niet bij de selectie, aangezien Uneken met Kyan van Dorp en Vincent Müller al over twee doelmannen beschikt.

Piroe sluit aan, Ledezma ontbreekt
Vanuit het eerste sluit Joël Piroe aan bij Jong PSV. De ziekenboeg van Jong PSV begint na vier speelrondes al vol te raken. Tijn Daverveld en Dennis Vos waren vorige week al niet van de partij. Zij zullen tegen NAC Breda ook niet in actie komen. Voor Yorbe Vertessen komt het duel in Breda nog net te vroeg, maar de aanvaller heeft de training wel weer hervat. Naast deze drie blessuregevallen kampen Richard Ledezma en Damian Timan ook met een kwetsuur. Zij zijn zaterdag ook afwezig.

Drie keer is scheepsrecht
Tweemaal eerder vocht Jong PSV in Breda een duel uit met NAC. Winnen deed de belofteploeg er nog nooit. Eenmaal verliet Jong PSV Breda met een nederlaag en een keer hield het team een punt over aan het onderlinge treffen. Vorig jaar heeft Jong PSV niet in het Rat Verlegh Stadion gespeeld, door het vervroegd stilleggen van de competitie. Het laatste uitduel tegen NAC Breda dateert van 9 september 2016. Siem de Jong schoot Jong PSV destijds op voorsprong.

JongPSV