Roger Schmidt, de trainer van PSV
NOS Voetbal

PSV wint ook tweede oefenwedstrijd onder Schmidt

PSV heeft ook de tweede wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Roger Schmidt met een 3-0 overwinning afgesloten. Cody Gakpo opende tegen KFC Uerdingen 05, uitkomend in de Derde Bundesliga, in de eerste helft de score en na rust was Sam Lammers twee keer trefzeker.

Gakpo bekroonde een actie in de elfde minuut met een doelpunt. In de tweede helft stond een geheel ander PSV-elftal binnen de lijnen. Onder hen was Sam Lammers. De spits kapte zich een kwartier voor tijd vrij en schoot met links de 2-0 binnen. Enkele minuten later maakte Lammers na een een-twee met Richie Ledezma zijn tweede goal.

Zo kwam in Marienfeld dezelfde eindstand op het scorebord als zaterdag in het eerste oefenduel met SC Verl: 3-0. De Engelsman Noni Madueke maakte zaterdag drie goals.

Érick Gutiérrez viel tegen Uerdingen in de tweede helft geblesseerd uit. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk.