Gakpo en Lammers laten zich zien in tweede oefenwedstrijd PSV

Reacties

PSV heeft ook de tweede oefenwedstrijd onder trainer Roger Schmidt winnend afgesloten. De ploeg uit Eindhoven won van KFC Uerdingen, dat uitkomt in de Duitse Derde Bundesliga. Cody Gakpo en Sam Lammers zorgden voor de goals.

Gakpo en Lammers laten zich zien in tweede oefenwedstrijd PSV
© Pro Shots
Uerdingen
Uerdingen
0 - 3
PSV
PSV

De eerste wedstrijd van de voorbereiding van PSV stond eigenlijk vorige week al op de planning, maar toen werd het treffen met UNA op het laatste moment afgelast wegens een positieve test bij de amateurclub. Acht dagen later kon Schmidt zijn nieuwe ploeg eindelijk aan het werk zien. SC Verl werd zaterdag met 3-0 verslagen.

Waar zaterdag Noni Madueke zijn visitekaartje afgaf met een hattrick was het zondag tegen Uerdingen Cody Gakpo die de score opende. De aanvaller stoomde op uit het midden en schoot raak voor de bezoekers die op trainingskamp zijn in het Duitse Marienfeld. Madueke maakte overigens wel een goede indruk, maar scoorde niet.

Schmidt besloot om in de eerste helft tegen Uerdingen opnieuw Mauro Júnior als linksback op te stellen. Daar stond hij in het eerste bedrijf tegen Verl ook. Mohamed Ihattaren stond toen in de tweede helft op de vleugel, maar begon tegen Uerdingen weer op het middenveld. Doordat Jeroen Zoet nog redding bracht op een schot van Uerdingen stond het bij rust 0-1.

Na de grote wisseltruc van Schmidt waarbij onder anderen Lars Unnerstall, Denzel Dumfries, Ritsu Doan en Joël Piroe in het veld kwamen. Dumfries was bijna de aangever op de 0-2, maar Sam Lammers miste. Ook Doan kreeg de bal er niet in, hij raakte de paal. Lammers zorgde uiteindelijk toch voor 0-2 door na een goede actie raak te schieten en in de slotfase was de spits ook goed voor de 0-3. Lammers combineerde met Richard Ledezma en rondde stijlvol af.

PSV komt komende zaterdag weer in actie. Dan komt Vitesse op bezoek in het Philips Stadion.

Opstelling PSV eerste helft: Zoet; Rigo, Teze, Viergever, Mauro Júnior; Gakpo, Ihattaren, Rosario, Bruma; Madueke, Romero.

Opstelling PSV tweede helft: Unnerstall; Dumfries. Baumgartl, Boscagli, Sadílek; Doan, Hendrix, Gutiérrez (64' Gloster), Ledezma; Piroe, Lammers.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.