De spelers van FC Barcelona vieren de 2-0 van Lionel Messi

Barcelona verslaat Napoli en treft Bayern in kwartfinales CL

Bijna een half jaar na de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tussen FC Barcelona en Napoli hebben de Catalanen in eigen huis de klus geklaard. Na de 1-1 in Napels werd het in Barcelona 3-1 voor de thuisploeg.

In een leeg en stil Camp Nou kwam Barcelona, waar Frenkie de Jong een basisplaats had en Ludovit Reis op de bank zat, al na anderhalve minuut in de problemen. Dries Mertens was attent op een doorgeschoten bal en raakte de paal.

Daarna nam Barça het heft in handen en mocht het na tien minuten voor het eerst juichen. De Napoli-verdedigers vestigden hun aandacht op Lionel Messi maar het was Clément Lenglet die raak kopte uit de corner van Ivan Rakitic.

• Getty Images
    Clément Lenglet kopt Barcelona op 1-0 in het duel met Napoli
  • Reuters
    Frenkie de Jong (r) in duel met Fabian Ruiz

Na een fraaie dribbel en wat gefrommel bezorgde Messi zijn ploeg een 2-0 voorsprong en niet veel later leek hij ook de 3-0 te maken. Een schitterende voorzet van De Jong (buitenkant voet) kwam op de borst van de kleine Argentijn die de bal beheerst binnen werkte. Bij zijn aanname zou hij echter hands hebben gemaakt en na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd.

De videoscheidsrechter was de thuisploeg even later wel goed gezind toen Messi onderuit werd gehaald door Kalidou Koulibaly. De Senegalees had Messi niet uit zijn rug zien komen en tikte hem van achter aan.

De bal ging vervolgens op de stip en Luis Suárez profiteerde. Vlak voor rust benutte Lorenzo Insigne aan de andere kant een strafschop na een overtreding op Mertens van Rakitic.

Lorenzo Insigne benut zijn strafschop tegen Barcelona

Na rust drong Napoli meteen flink aan en was het lange tijd de bovenliggende partij. Hele grote kansen kwamen er echter niet waardoor de spanning in de wedstrijd niet echt teruggebracht kon worden.

Een kopbal die net overging van oud-PSV'er Hirving Lozano, een afgekeurd doelpunt van oud-Ajacied Arek Milik en een kopbal op de paal van Lozano waren de belangrijkste wapenfeiten aan Italiaanse kant.

In de kwartfinales stuit Barcelona nu op Bayern München dat zich moeiteloos ontdeed van Chelsea. Na de 3-0 zege van de eerste wedstrijd werd het in München 4-1 voor de Duitsers.

Vrijdag 14 augustus treffen de twee elkaar in het Estádio da Luz in Lissabon.