PSV boekt eerste oefenzege

3 min
PSV1

PSV heeft zaterdagmiddag zijn eerste officiële zege van seizoen 2020-2021 geboekt. Na het onderlinge partijspel dat vorige week vrijdag in een 1-1 gelijkspel eindigde, werd het eerste oefenduel tegen een andere club gewonnen. Het Duitse SC Verl werd met 3-0 verslagen.

Speelwijze
Op voorhand werd met name gespeculeerd over de wijze waarop en met welke spelers PSV zich zou presenteren tijdens de eerste serieuze testcase van deze voorbereiding. Hoofdcoach Roger Schmidt gaf in zijn vooruitblik al aan de eerste oefenwedstrijden te gebruiken om spelers op voor hen nieuwe posities uit te proberen. Aan dat voornemen hield hij zich. Zo vulde Mauro Junior voor rust de linksbackpositie naar behoren in en viel ook de positie (en prestatie, daarover later meer) van Noni Madueke op. Hij speelde in de eerste helft als één van de twee centrale aanvallers in het 4-2-2-2 systeem van Schmidt.

Madueke schittert
Ondanks de hoge temperaturen van ver boven de dertig graden Celsius kwam ook het collectieve en vroege druk zetten – waar de afgelopen weken zo veelvuldig op is getraind – van PSV tegen de Duitse derdeklasser tot uiting. Het resulteerde bovendien in het gewenste effect. Bij rust leidde PSV namelijk dik verdiend en ruim: 0-3. Alle drie de treffers kwamen van de voet van de eerder genoemde Madueke. Tweemaal gaf de 18-jarige Engelsman, die op de trainingen in Duitsland al scherp en gretig oogde, het laatste zetje na een goed uitgespeelde aanval. Zijn derde en laatste treffer kwam voort uit een knappe individuele actie.

Noni Madueke viert één van zijn drie treffers samen met aangever Sam Lammers Noni Madueke viert één van zijn drie treffers samen met aangever Sam Lammers

Nieuw team
Met elf nieuwe spelers ging PSV, dat nog niet kon beschikken over Donyell Malen, Armando Obispo en Ryan Thomas, na rust in hetzelfde systeem verder. In die tweede helft beten de Duitsers wat meer van zich af en zeker in de openingsfase resulteerde dat in gevaar. Een serieuze kans, zo’n acht minuten na de hervatting, moest bijvoorbeeld worden verijdeld door doelman Jeroen Zoet. Aan de overzijde van het veld was de ploeg van Schmidt op zijn beurt wat minder daadkrachtig dan in de eerste 45 minuten. De meeste aanvallen strandden voortijdig of bij de laatste pass.

Opstelling PSV voor rust
Unnerstall; Dumfries, Teze, Boscagli, Mauro; Rosario, Guti, Bruma, Doan; Lammers, Madueke
Opstelling PSV na rust
Zoet; Rigo, Baumgartl, Viergever, De Haas; Hendrix, Sadilek, Ihattaren, Gakpo; Romero, Piroe

PSV speelde in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met twee verschillende ploegen per helft PSV speelde in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met twee verschillende ploegen per helft