Madueke met hattrick de grote uitblinker in eerste oefenduel PSV

Reacties

Noni Madueke heeft in het eerste oefenduel van PSV zijn visitekaartje afgegeven aan Roger Schmidt. De nieuwe trainer van de Eindhovenaren zag de achttienjarige aanvaller een hattrick maken tegen de Duitse club SC Verl: 0-3.

De eerste wedstrijd van de voorbereiding van PSV stond eigenlijk vorige week al op de planning, maar toen werd het treffen met UNA op het laatste moment afgelast wegens een positieve test bij de amateurclub. Acht dagen later kon Schmidt zijn nieuwe ploeg eindelijk aan het werk zien. SC Verl, dat volgend seizoen uitkomt in de Derde Bundesliga omdat het promoveert uit de Regionalliga, was tijdens het trainingskamp in Duitsland de tegenstander.

PSV maakte in de eerste helft indruk. Sam Lammers leek de Eindhovenaren al snel op voorsprong te zetten, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Na twintig minuten was het alsnog raak toen Madueke, die samen met Lammers het spitsenkoppel vormde, uit een voorzet van Denzel Dumfries scoorde. Een paar minuten later had de Engelsman zijn tweede er al inliggen, dit keer na goed voorbereidend werk van Bruma en Lammers.

Een paar minuten voor rust completeerde Madueke zijn hattrick met zijn mooiste goal van de middag. Het achttienjarige talent, dat na de winterstop al vier keer zijn opwachting maakte voor PSV in de Eredivisie voordat de coronabreak het Nederlandse voetbal maandenlang lamlegde, kapte op de rand van het strafschopgebied twee spelers uit en schoot de bal met rechts overtuigend in het dak van het doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust hoefde Madueke net als alle andere tien basisspelers niet meer terug te keren. Met een vernieuwd elftal had PSV, dat in beide helften in een 4-2-2-2-formatie aantrad, na rust meer moeite met Verl. De kansen waren spaarzaam en doelman Jeroen Zoet voorkwam zelfs dat het nog 1-3 werd. In aanvallende zin onderscheidde Cody Gakpo zich, maar doelpunten vielen er niet meer. Zondag is KFC Uerdingen de tegenstander van PSV.