Jong PSV wint oefenduel van VVCS

Jong PSV wint oefenduel van VVCS
2 min
Jong

Jong PSV heeft in een vriendschappelijk duel op PSV Campus De Herdgang gewonnen van Team VVCS. Onder warme omstandigheden was een doelpunt in de slotfase voldoende voor een oefenzege: 1-0.

Jong PSV kon vrijdagochtend niet beschikken over Richard Ledezma, Maxime Delanghe, Justin de Haas en Chris Gloster. Het viertal verblijft bij de A-selectie in Duitsland, waar het eerste team zich voorbereidt op de start van de Eredivisie in september. De beloften bereiden zich op hun beurt voor op het begin van de Keuken Kampioen Divisie eind deze maand. In dat kader was het een teleurstelling dat het team deze week een oefenwedstrijd tegen Kortrijk O23 afgelast zag worden.

Een vervanger werd echter snel gevonden in de vorm van Team VVCS, een voetbalelftal van de Vereniging van Contractspelers voor profvoetballers zonder club. Vanwege de warmte begon het duel om 11.00 uur en werd er in drie delen van dertig minuten gespeeld waarbij na ieder deel tien minuten werd gerust. Uiteindelijk trok Jong PSV aan het langste eind. In het derde bedrijf tekende invaller Yorbe Vertessen voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Opstelling Jong PSV
Van Dorp; Zeegers, Kreekels, Felipe, Vos; Kjolo, Thomas, Oostenbrink; Daniëls, Touré, Saibari
Wisselspelers/invallers
Matuta, Mendonca, Timan, Vertessen, Van de Meulenhof, Schoonbrood