PSV en Afellay na een jaar weer uit elkaar

Reacties

De hernieuwde samenwerking tussen PSV en Ibrahim Afellay komt na één seizoen alweer ten einde. Beide partijen hebben in goed overleg besloten om het contract van de aanvoerder niet te verlengen. De 34-jarige Afellay kwam afgelopen seizoen maar vier keer in actie voor PSV.

PSV en Afellay na een jaar weer uit elkaar
© Pro Shots

'We hebben Ibrahim uitgelegd wat in onze ogen zijn perspectief is en dat we denken dat dit niet past bij zijn ambities', vertelt technisch manager John de Jong op de clubsite. 'Omdat we zo ontzettend veel respect hebben voor zijn loopbaan én de manier waarop hij zich na zijn terugkeer heeft gepresenteerd, zijn dat moeilijke gesprekken. We gaan echter goed uit elkaar en we rekenen erop dat het afscheid tijdelijk is. Ibi is en blijft een echte PSV’er. Qua voetbal zit zijn tijd bij PSV er nu op, maar onze deur staat altijd voor hem open.'

Afellay geeft aan dat zijn spelerscarrière er nog niet op zit. 'John en Toon (Gerbrands, red.) zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend. Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is. En daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV’er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf. Ik ben van mening dat mijn loopbaan er nog niet op zit, dat ik op een goed niveau nog van waarde kan zijn. Ik voel me sinds de winterstop pas echt honderd procent fit. De komende weken ga ik gebruiken om te bepalen of ik bij een andere club nog voor mijn kans wil gaan.'

Terugkeer
PSV haalde Afellay vorige zomer terug naar Eindhoven, waar hij in 2011 vertrok om naar Barcelona te gaan. Via verhuurperiodes aan Schalke 04 en Olympiakos kwam de middenvelder in 2015 bij Stoke City terecht. Die club ontbond begin 2019 zijn contract, waarna PSV in de zomer toesloeg.

Trainer Mark van Bommel benoemde Afellay direct tot zijn aanvoerder, hoewel de middenvelder nog niet fit genoeg was en moest wachten op zijn eerste minuten. Pas in december maakte Afellay zijn rentree tegen Fortuna Sittard (5-0) en kort daarna werd Van Bommel ontslagen.

Onder interim-opvolger Ernest Faber kwam Afellay nog drie keer in actie en zat hij verder vooral op de bank. Zo werd zijn terugkeer bij PSV niet zo succesvol als beide partijen hadden gehoopt. Nu is besloten om het tot medio 2020 lopende contract niet te verlengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.