'Kroatische topclubs kloppen aan in Eindhoven vanwege aflopend PSV-contract'

'Kroatische topclubs kloppen aan in Eindhoven vanwege aflopend PSV-contract'

25-05-2020 21:05
23

Amar Catic mag zich opmaken voor een buitenlands avontuur. De 21-jarige aanvaller heeft een aflopend contract bij PSV. Clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie informeerden naar hem, maar vooral vanuit Kroatië is belangstelling.

Dat meldt Voetbal International maandagavond. De in Tilburg geboren Catic, die Bosnische roots heeft, verruilde de jeugdopleiding van Willem II in 2010 voor PSV. In Eindhoven bleef een doorbraak echter uit. Hij mag daardoor transfervrij opzoek naar een nieuwe club. De Kroatische kampioen Dinamo Zagreb zit achter hem aan, net als NK Osijek en Rijeka. Zij zien in hem een interessante optie, omdat hij jong en transfervrij is en de taal spreekt.

Catic kwam niet verder dan twee optredens in de hoofdmacht van PSV. Hij maakte afgelopen zomer zijn debuut tegen Apollon Limassol in de play-offs van de Europa League. Ook in de groepswedstrijd tegen LASK Linz mocht hij invallen van coach Mark van Bommel. Verder speelde Catic zijn duels voor de beloften in de Keuken Kampioen Divisie.