Wegen van PSV en Schwaab scheiden zich voor de tweede keer

Reacties

Daniel Schwaab verlaat PSV komende zomer waarschijnlijk voor de tweede keer in een jaar tijd. De Eindhovenaren hebben het aflopende contract van de Duitse verdediger formeel opgezegd.

Wegen van PSV en Schwaab scheiden zich voor de tweede keer
© Pro Shots

Conform de cao moeten clubs uit het betaald voetbal contracten van spelers voor 1 april opzeggen, anders worden die automatisch met een jaar verlengd. Schwaab heeft van PSV dus formeel te horen gekregen dat zijn verbintenis komende zomer niet wordt verlengd.

Vorig jaar scheidden de wegen van PSV en Schwaab zich ook al, omdat hij vanwege persoonlijke omstandigheden weer in Duitsland wilde gaan spelen. Uiteindelijk keerde hij toch weer terug in Eindhoven, op verzoek van de inmiddels ontslagen Mark van Bommel.

Schwaab ging de concurrentiestrijd aan met landgenoot Timo Baumgartl en speelde zich uiteindelijk ook in de basis. De 31-jarige Duitser kwam voor het stilvallen van het seizoen tot 24 officiële duels, maar het heeft er alle schijn van dat hij na dit seizoen opnieuw vertrekt bij PSV.

Ook zeven andere spelers hebben formeel te horen gekregen dat hun contract wordt opgezegd. Het gaat om derde doelman Yanick van Osch en Jong PSV-spelers Maxime Soulas, Robin Lauwers, Oliver Horvath, Steven Theunissen. Baggio Wallenburg en Amar Catic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.