O13 door naar halve finale beker, nipte nederlaag voor O19 bij FC Groningen

2 min

Dit weekend kwamen er slechts twee jeugdelftallen in actie. PSV O13 wist de leeftijdsgenoten van Ajax te verslaan in de kwartfinale van de beker. PSV O19 was minder succesvol. Het elftal van Ruud van Nistelrooy ging met 1-0 onderuit bij FC Groningen.

O13 door naar halve finale beker
In een spannende wedstrijd wist PSV O13 zich, na strafschoppen, te plaatsen voor de halve finale van de beker. De ploeg van trainer Hidde van Boven begon sterk aan het duel en kreeg in de openingsfase meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat gebeurde ook. Een hoekschop van Isaï Middag belandde op het hoofd van Sami Bouhoudane, die de doelman van Ajax kansloos liet. Nog geen twee minuten later maakten de bezoekers gelijk. PSV kwam in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Een vlotte combinatie tussen Middag en Bouhoudane kwam uiteindelijk bij Dichano Bulo terecht, die met een hard schot voor de 2-1 tekende. Net als bij de openingstreffer kwam Ajax weer snel op gelijke hoogte door een benutte pingel.

Ook in de strafschoppenserie deden beide teams weinig voor elkaar onder. Nadat Bulo de vijfde penalty raak schoot, pakte doelman Stijn Kuijsten de laatste Amsterdamse strafschop.

In de halve finale gaat PSV O13 op bezoek bij ADO Den Haag. Voor de competitie neemt de ploeg het aanstaande zaterdag op tegen AZ in Alkmaar.

O19 nipt onderuit
PSV O19 raakte verder achterop in de strijd om de titel. FC Groningen O19 was in eigen huis met 1-0 te sterk. Uit vijf wedstrijden haalde de ploeg vijf punten. Daarmee staan de talenten van O19 op een vijfde plaats, zeven punten achter koploper AZ.

Woensdag 26 februari speelt PSV O19 in de kwartfinale van de beker tegen Vitesse O19. Op PSV Campus De Herdgang is de aftrap om 15.00 uur. Die wedstrijd is live te zien op het YouTube-kanaal van PSV.

Het team vervolgt de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen FC Twente O19. Die wedstrijd begint om 14.00 uur en ook dat duel is live te zien op het YouTube-kanaal.