PSV zet volgende stap dankzij pijlsnelle dubbelslag tegen Vitesse

Reacties

PSV heeft zondag de derde zege op rij geboekt in de Eredivisie. De formatie van trainer Ernest Faber zette op bezoek bij Vitesse de volgende stap richting herstel én een hogere klassering. De Arnhemmers verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook steunpilaar Bryan Linssen.

© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 2
PSV
PSV

PSV leek het vooraf eindelijk weer een beetje op de rit te hebben na zeges op Willem II (3-0) en ADO Den Haag (0-3). Vitesse vormde de volgende test voor de Eindhovense ploeg. De Arnhemmers kwakkelen eigenlijk al het hele seizoen en dat is onder interim-trainer Edward Sturing niet veranderd. Beide teams speelden een behoorlijk tamme eerste helft met zeer weinig kansen. Het meest opwindende moment was een dubbele wissel na ruim een half uur. Bij Vitesse moest topscorer Linssen van het veld met een blessure, dat gold bij PSV voor Jorrit Hendrix. Voor hen kwamen Thomas Buitink en Erick Gutiérrez erin.

Bryan Linssen ligt geblesseerd op de grond.
© Pro Shots

Vitesse was in de eerste helft wel de meest dreigende ploeg, voor zover daar sprake van was. Tim Matavz schoot voorlangs, terwijl Armando Obispo bij een hoekschop mee naar voren kwam en de bal naast werkte. De Arnhemse voorsprong volgde pas na rust. Daniel Schwaab liet zich aftroeven door Buitink en verspeelde de bal, al vond de Duitser dat er een overtreding op hem werd gemaakt. Scheidsrechter Danny Makkelie wilde daar niets van weten en Matavz schoof de bal in het doel: 1-0.

Pas daarna leek PSV wakker te worden. Mohamed Ihattaren schoot de bal van afstand over het doel en kort daarna kwamen de bezoekers al op gelijke hoogte. Denzel Dumfries ging naar de grond na een tackle van Obispo en de bal ging - na overleg met de VAR - op de stip. Sam Lammers pakte het cadeautje uit: 1-1. Vervolgens ontsnapte Vitesse aan een pijlsnelle 1-2. Cody Gakpo werkte de bal op aangeven van Dumfries van dichtbij op wonderlijke wijze tegen de lat, waarna keeper Remko Pasveer de bal ving.

PSV hoefde echter niet lang meer te wachten op de 1-2. Pablo Rosario vond Gakpo aan de linkerkant en de aanvaller van PSV kreeg de ruimte. Rechtsback Eli Dasa greep niet daadkrachtig genoeg in en Gakpo schoot geplaatst raak in de rechterhoek. Vitesse kwam nog wel dicht bij de gelijkmaker. Oussama Tannane vuurde tot twee keer toe een vrije trap over het Eindhovense doel, maar de 2-2 zat er ondanks een slotoffensief niet meer in voor de thuisploeg. Vitesse mocht zelfs een indirecte vrije trap nemen in het strafschopgebied nadat doelman Lars Unnerstall de bal te lang in zijn handen hield. Jay-Roy Grot schoot via de muur naast.