PSV Vrouwen onderuit in Enschede

2 min

PSV Vrouwen mag nog hopen op de eerste prijs in haar historie. De formatie van Sander Luiten leek kansloos na een 4-0 achterstand. Aniek Nouwen en Naomi Pattiwael wisten net voor tijd de stand wat dragelijker te maken: 4-2. Volgende week is de return in Eindhoven.

Zwak begin
Op een zeer winderig Sportpark Het Biekman in Enschede begon PSV stroef aan het duel met FC Twente. De gastvrouwen pakten meteen het initiatief en na een klein kwartier wist Renate Jansen de score te openen. PSV kwam wat beter in de wedstrijd. Katja Snoeijs en Pattiwael waren dichtbij de gelijkmaker, maar die bleef uit. FC Twente was gevaarlijk in de counter en kwam net voor rust op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Bente Jansen.

Belangrijke goals in slotfase
In de tweede helft kon PSV ook geen vuist maken. Zo werd Luiten van het veld gestuurd na commentaar op de arbiter en vervolgens liep FC Twente verder uit. Cheyenne van den Goorbergh en Renate Jansen (pen.) waren trefzeker voor de Tukkers: 4-0. In de slotfase wist PSV de droom van het winnen van zilverwerk in leven te houden, zeker omdat uitdoelpunten dubbel tellen. Nouwen tikte een corner binnen en Pattiwael wist te scoren met een prachtige boogbal.

Return

Volgende week komt FC Twente naar Eindhoven voor de return. Er is dus werk aan de winkel voor PSV om alsnog de eerste prijs in haar historie te pakken. Volgende week om 19:30 uur wordt er weer afgetrapt op PSV Campus De Herdgang.