Brabantse derby levert Jong PSV een punt op

2 min

Jong PSV houdt een punt over aan de ontmoeting met TOP Oss. De ploeg van Peter Uneken kwam door een strafschop op voorsprong maar een Osse tegentreffer maakte dit ongedaan.

Strafschop
Het eerste schot op doel kwam van de uitploeg, een roller van TOP Oss schoof in de handen van Yanick van Osch. Jong PSV kwam voor het doel via Noni Madueke die een voorzet in de voeten van Sekou Sidibe wist te krijgen, maar laatstgenoemde kreeg de bal niet op tijd onder controle. Yorbe Vertessen kwam nog dichtbij. Na een versnelling kreeg hij een schietkans maar de bal ging in het zijnet. Via een vrije trap kwamen de Ossenaren nog aan zet, maar het leverde geen goal op. Jong PSV maakte tien minuten voor rust de openingstreffer. Madueke werd gevloerd in het zestienmetergebied en kreeg een strafschop toegekend. Hij faalde niet van elf meter en schoot de 1-0 binnen.

Gelijkmaker
In de tweede helft kwam het eerste gevaar wederom van TOP Oss. Maar verdedigend werk van Jong PSV en een Osse misser hield de voorsprong bij de thuisploeg. De gelijkmaker hing al even in de lucht en een kwartier in de tweede helft kwam de tegengoal ook. Oud-PSV’er Olivier Rommens schoot raak uit een directe vrije trap en liet Van Osch kansloos. Invaller Mees Kreekels kwam ontzettend dichtbij een nieuwe voorsprong. Een hoekschop van Cyril Ngonge kwam voor zijn voeten maar zijn schot ging net naast. In de slotminuten liet Vertessen nog van zich horen, een geplaatst schot vond de handschoenen van de Osse doelman. Een doelpunt hing in de lucht voor Jong PSV in het slotakkoord, maar het bleef gelijkspel.