FC Twente wint met .. van PSV in de finaleronde van de KNVB Cup
NOS Voetbal

Vrouwen FC Twente doen goede zaken in finale KNVB Cup met winst op PSV

De voetbalsters van FC Twente hebben goede zaken gedaan in de finaleronde van de Eredivisie Cup. De regerend landskampioen won in Enschede met 4-2 van PSV, dat in de reguliere competitie bovenaan staat.

Twente begon goed aan de eerste wedstrijd van het tweeluik. International Renate Jansen kopte na 10 minuten de 1-0 binnen uit een corner. Een kwartier later bracht Bente Jansen de score op 2-0 voor de Tukkers.

In de tweede helft breidde Twente de score nog verder uit; Cheyenne van den Goorbergh bracht de 3-0 op het scorebord en Renate Jansen maakte er via een strafschop 4-0 van. In blessuretijd wist PSV nog wel twee keer te scoren, wat de eindstand op 4-2 bracht.

De return wordt op 28 februari gespeeld in Eindhoven.

De overige zes eredivisieteams kwamen ook in actie in de laatste ronde van de Eredivisie Cup, maar die duels zijn alleen nog van belang voor de eindrangschikking van het nieuwe bekertoernooi.

Ajax verliest in de laatste minuut

ADO Den Haag won van Ajax dankzij een doelpunt in de laatste minuut (0-1), Heerenveen versloeg VV Alkmaar met 2-0 en Excelsior Barendrecht tegen PEC Zwolle eindigde in 1-3.