Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV nog altijd ongeslagen in het Gelredome, maar zal azen op revanche na vorig seizoen

21 februari 2020 15:16

In het carnavalsweekend wacht voor PSV een uitwedstrijd tegen Vitesse. De nummer zes van de Eredivisie heeft maar vier punten minder dan PSV, dus is een directe concurrent voor een Europees ticket. Vitesse begon uitstekend aan het seizoen en stond zelfs even bovenaan, maar na vijf nederlagen op rij nam trainer Leonid Slutsky ontslag. Sindsdien presteert de ploeg wisselvallig. Afgelopen week werd sc Heerenveen met 4-2 verslagen.

Voor de Eredivisie reisde PSV al 34 keer eerder af naar Arnhem. Tot nu toe werd er 17 keer gewonnen, eindigde het 15 keer gelijk en slechts 2 keer werd er verloren. Sinds Vitesse in 1997 verhuisde naar het Gelredome verloor PSV nog nooit in Arnhem. De grootste competitiezege werd ook behaald in het grootste theater van Nederland. Op 22 augustus 1999 werd met 1-6 gewonnen. In maart 2003 was PSV met 0-5 veel te sterk.

De spelers die vorig jaar ook al bij PSV speelden, zullen azen op revanche. Vorig seizoen eindigde het duel in Arnhem na een hectische wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. In dat duel verspeelde de ploeg de koppositie en zag het de landstitel uit de vingers glippen. Onder aanvoering van een fenomenale Donyell Malen werd eerder dit seizoen in Eindhoven nog met 5-0 gewonnen.

De huidige selectie van Vitesse kent een hoop spelers met een verleden in Eindhoven. Armando Obispo wordt momenteel door PSV verhuurd aan de Arnhemmers. Remko Pasveer en Tim Matavz speelden beiden enkele seizoenen voor PSV, terwijl Riechedly Bazoer en Oussama Tannane in de jeugd speelden. Ook Roy Beerens is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV. Hij kwam uiteindelijk nog tot elf officiële wedstrijden in het eerste elftal. Interim-trainer Edward Sturing was twee seizoenen hoofd opleidingen bij PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse arnhem azen gelredome revanche eredivisie aanvoering armando arnhemmers bazoer beerens carnavalsweekend edward fenomenale heerenveen landstitel leonid malen matavz nederland obispo oussama pasveer remko riechedly slutsky sturing tannane tim verspeelde wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage