André van Gerven (l), Adrie van Kraaij en Willy van der Kuijlen zien een kopbal van Aad den Butter in het doel verdwijnen. PSV won op 29 september 1974 in Rotterdam toch met 1-3 van Excelsior.
Volledig scherm
PREMIUM
André van Gerven (l), Adrie van Kraaij en Willy van der Kuijlen zien een kopbal van Aad den Butter in het doel verdwijnen. PSV won op 29 september 1974 in Rotterdam toch met 1-3 van Excelsior. © ANP

De bijzondere band van André van Gerven met PSV en FC Twente: ‘Heb jij zo hoog gespeeld, opa?’

Keeper André van Gerven (67) brak in 1974 door bij PSV en was daarna jarenlang de vaste sluitpost bij FC Twente. Zondag ziet hij zijn ploegen aan het werk in het Philips Stadion.

  1. Zomeraankopen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
    Play
    PREMIUM
    Video

    Zomeraanko­pen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

    Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.