Sluiten

PSV kansloos onderuit in Breda na zoveelste wanvertoning

23 januari 2020 22:36

PSV kansloos onderuit in Breda na zoveelste wanvertoning; image source: Pro Shots

PSV lijkt al te snakken naar het einde van het seizoen. De dramatische uitreeks werd in Breda voortgezet met een schandalige vertoning tegen NAC en door de 2-0 nederlaag is de ploeg van Ernest Faber uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. Het moet komend weekend bovendien Timo Baumgartl missen, omdat hij met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd.

Beide ploegen vlogen uit de startblokken, waardoor het spel vanaf het begin meteen op en neer golfde. PSV kreeg via Mohamed Ihattaren de eerste kans van de wedstrijd, maar hij schoot recht op de doelman. Enkele minuten later ontsnapte PSV aan een achterstand toen Nick Viergever een verkeerde pass gaf en deze in de voeten van een NAC-speler belandde. De aanval eindigde uiteindelijk op de lat.

Omdat beide ploegen vervolgens vooral opvielen door veel slordigheden duurde het lang voordat er weer een kans ontstond. Vijf minuten voor tijd werd NAC plotseling weer gevaarlijk na gestuntel in het centrum van PSV. Lars Unnerstall kon echter eenvoudig redden op het schot dat volgde. Ook PSV kreeg nog een goede mogelijkheid nadat het razendsnel counterde via Ihattaren en Steven Bergwijn. Die aanval werd echter slecht uitgespeeld, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Direct na rust kwam Sam Lammers in het veld en kwam er direct meer voetbal in de ploeg. Al snel volgden enkele goede kansen, maar nadat er achterin de zoveelste flater dit seizoen werd gemaakt was het NAC die de voorsprong pakte. Timo Baumgartl liet zijn man lopen, waardoor de thuisploeg met drie aanvallers tegen twee verdedigers kwam te staan. De inzet van Boussaid werd in eerste instantie nog knap door Unnerstall gered, maar vervolgens kon de aanvaller de bal in een leeg doel binnen tikken.

Al snel kreeg PSV een goede kans om gelijk te maken. Na een goede aanval werd het schot van Bergwijn gekeerd door doelman Olij en de defensie van NAC kon de bal nog net wegwerken voordat Lammers scoorde. Een minuut later kreeg PSV een nieuwe tik te verwerken. Baumgartl ging opnieuw hopeloos in de fout, was zijn man weer kwijt en trok hem onderuit. De Duitser kon vervolgens met een rode kaart richting de kleedkamer, waardoor PSV het resterende half uur met tien man uit moest spelen.

Die rode kaart leek hard aan te komen binnen de ploeg. Het vertrouwen in een plek in de kwartfinale leek volledig weg. Duels werden veel te slap in gegaan, passes gingen veelvuldig fout en het leek wachten tot NAC de voorsprong verder zou uitbreiden. Die volgde dan ook ruim een kwartier voor tijd. Achterin werd wederom veel te slap ingegrepen door PSV, waarna een schot van Ilic via de voet van Jorrit Hendrix van richting werd veranderd en Unnerstall daarmee kansloos liet.

PSV leek de handdoek inmiddels definitief te hebben geworpen. Het kwam zelf tot geen serieuze aanval meer en kon vooral opgelucht ademhalen dat NAC de gashendel stevig terughaalde en een historische bekernederlaag de ploeg bespaard bleef. Het veranderde niets aan het feit dat PSV inmiddels voor de tiende uitwedstrijd op rij niet wist te winnen in reguliere speeltijd en het vertrouwen binnen de ploeg zo hard is afgenomen dat zelfs de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie terecht wist te winnen.