Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'We hebben het wel over PSV 1 en niet over DBS 5'

23 januari 2020 23:27

Ernest Faber was in gesprek met Fox Sports witheet over de prestaties van zijn ploeg. "Dit is PSV onwaardig. Ik miste zeker in de tweede helft de trots om voor PSV te spelen", aldus Faber. "Daar begint het allemaal mee. Speel graag voor ons ja of nee. We mieteren het daarna heel snel weg."

Faber was pissig over het spel. "Iedereen speelt voor zijn eer en zijn geweten. We kunnen een mooie prijs pakken. De eerste helft was nog acceptabel, maar van achteruit was het te angstig om te voetballen", zo gaf hij aan. "We hebben het wel over PSV 1 en niet over DBS 5, waarin ikzelf voetbal. Daar kun je zulke dingen laten zien. We worden allemaal goed beloond. Dan moet je een bepaalde verantwoordelijkheid nemen. Je ziet dan alles wegvallen. We krijgen nog wat mogelijkheden, maar hebben niet de scherpte om het af te hebben. Je hebt dan nog een domme overtreding en een rode kaart, dan valt bijna alles ineen. Ik zit nu bijna 30 jaar bij deze club en dit heb ik nog niet gezien."

De trainer van PSV was het niet helemaal eens met de opmerking dat het seizoen voor PSV al voorbij is. "Je kunt nu als spelers laten zien wat je werkelijk waard bent", zei hij daarover. "Ik heb de trotst gemist en de uiterste wil om er nog iets van te maken. Dat moeten ze laten zien in de komende wedstrijden."

Faber was het wel eens met de opmerking dat PSV karakters mist. "We kunnen trainen wat we willen, maar uiteindelijk gaat het er om dat je zelf de knop omzet en je eigen verantwoordelijkheid pakt. Wat je op de training laat zien, moet je ook in de wedstrijd laten zien", aldus Faber. "Ik heb nu in de selectie dit soort types niet voorradig. Misschien in de toekomst doorgroeiend, maar ik kan nu niet zeggen dat ik er een of twee klaar heb die snel opstaan. Er wordt hard gewerkt en hard getraind. Daar hebben we niet over te klagen. Maar het omzetten in daden is een ander verhaal."

Tot slot kreeg Faber de vraag hoe PSV nu verder moet. "We kunnen nu wel blijven analyseren, maar het is nu terug naar alles waar het om gaat in het voetballen. Je eer en trots, dat soort dingen zijn veel belangrijker om weer nieuwe ambitie naar boven te brengen", zo gaf hij aan. "We hebben wat goed te maken naar onze supporters, wat goed te maken naar onszelf, naar de club. We worden daarvoor rijkelijk beloond en ondersteund. Dan is dit het enige wat we kunnen doen. Voor de rest is het gewoon kapot schamen."




Tags

faber dbs eer acceptabel angstig daden doorgroeiend fox geweten ineen karakters klagen knop mieteren omzetten pissig schamen scherpte slot trotst uiterste voorradig wegvallen witheet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje