Home Nieuws Woedende Faber wijst naar spelers: ‘ Ik laat mijn academie en 270...

Woedende Faber wijst naar spelers: ‘ Ik laat mijn academie en 270 kinderen in de steek’

3613
0

Als onderdeel van het geheel en het momenteel zinkende PSV schip is ook de apathisch coachende Ernest Faber schuldig aan de ongekende teloorgang. Een nieuwe dreun brengt PSV in een nog diepere crisis.

Ernest Faber wees na afloop van de nederlaag tegen NAC meteen naar de spelers en daar valt iets voor te zeggen. Echter krijgen de spelers van de interim-trainer verwijten om de oren die in beginsel ook Faber zelf te verwijten zijn. Heeft Ernest Faber zijn ploeg goed weten voor te bereiden op de tweede seizoenshelft? Wie PSV ziet spelen kan niet anders denken van niet. Het begint voor Faber ook met spelers op de juiste positie zetten.

Opnieuw durfde Faber het namelijk aan om Bergwijn in de spits te zetten, waar een keuze voor Gakpo een betere is zolang het noodverband van niet fitte spitsen nog om de ploeg verpakt zit. Gakpo kan immers een bal vasthouden en andere laten aansluiten, waar Bergwijn op 30 of 40 meter van de goal alleen maar acties maakt, kapt en draait en zichzelf steeds vast loopt.

De zwaar tegenvallende Bruma mag na een serie hopeloze wedstrijden toch steeds opnieuw starten. De Portugese aanvaller loopt als een kip zonder kop over het veld, lijdt veelvuldig balverlies en loopt zichzelf continue vast. Een meer balvaste speler dan Bruma in de persoon van Doan, mocht net als in Venlo ook in Breda opnieuw vanaf de bank toekijken. Het is allemaal onlogisch en niets beter dan het PSV onder Mark van Bommel, die in zijn laatste weken als PSV coach veelal verwijten kreeg te weinig vastigheden te creëren.

Ernest Faber wees na afloop woedend naar een gebrek aan instelling, inzet, waardigheid, trots en mentaliteit maar de tussenpaus liet zichzelf ook amper zien in de 90 speelminuten langs de lijn. Faber onderging de martelgang van zijn spelers apathisch vanuit zijn dugout, stond zelden op om de boel aan te jagen of op te zweepen. Slechts een tactische omzetting na de rode kaart en een NAC doelpunt deed hem uit zijn dugout stappen maar dat was het dan ook wel. In de rust had hij de ideale mogelijkheid zijn spelers opnieuw te motiveren maar wie PSV na rust zag ploeteren kan onmogelijk concluderen dat er in de rust gehamerd is op instelling, inzet, waardigheid, trots en mentaliteit.

De PSV coach sprak na afloop over zijn insteek om de club te helpen maar gaf ook aan te balen vanwege het feit dat hij zijn nek uitstak in december, maar wel de jeugdopleiding daar voor in de steek moest laten. ‘Ik laat mijn academie en 270 kinderen in de steek om te komen helpen. De spelers mogen me morgen vertellen wat er aan de hand is’, aldus Faber na afloop.

Vorig artikelDumfries en Viergever schamen zich en begrijpen woede PSV aanhang
Volgend artikelStuurloos PSV gaat met Ernest Faber zware maanden tegemoet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in