Koch: ‘Ik blijf altijd supporter van PSV’

Koch: ‘Ik blijf altijd supporter van PSV’
3 min

Menno Koch doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van PSV, maar verliet de club in 2015 voor NAC Breda. Eerst op huurbasis en later definitief. Tijdens de laatste ontmoeting tussen NAC en PSV vorig seizoen speelde Koch bij de Bredanaren. Een vooruitblik met een ras-PSV’er: ‘Ik blijf altijd supporter.’

Laatste ontmoeting
“We kregen al snel de 1-0 tegen, maar bleven vervolgens lang in de wedstrijd”, blikt Koch terug op dat laatste duel. Uiteindelijk zorgde Donyell Malen voor de 2-0 overwinning. “PSV had een sterk seizoen en voorafgaand aan zo’n wedstrijd weet je dat het moeilijk gaat worden”, zegt Koch.

België
Tegenwoordig is de verdediger te bewonderen in de Jupiler Pro League bij KAS Eupen. Koch heeft het naar zijn zin in België. “Het is een leuke competitie met goede spelers”, vertelt hij. De ploeg staat momenteel dertiende op de ranglijst en is ambitieus. “Na een lastige start, begint het de laatste tijd beter te lopen. Het doel is handhaving, maar we proberen zo hoog mogelijk te eindigen”, zegt Koch. De hoogste eindklassering die de club genoteerd heeft staan is de dertiende plek.

Verschillen
Koch stond tijdens het trainingskamp in Qatar van afgelopen winterstop ook nog tegenover PSV. Met KAS Eupen won hij dat oefenduel met 2-1. De verdediger speelde de volle negentig minuten. Volgens Koch zijn er enkele verschillen tussen de Eredivisie en de Jupiler Pro League. “De Eredivisie is tactisch en technisch een stuk beter. Daarentegen gaat het er in België wat fysieker aan toe. Ook heb ik gemerkt dat er in deze competitie wat koelbloediger met kansen wordt omgegaan.”

‘Warme herinneringen’
Aan zijn tijd bij PSV koestert Koch nog altijd warme herinneringen. “Mijn debuut was een heel mooi moment waar ik nog graag aan terug denk, maar ik heb zo veel mooie momenten meegemaakt bij PSV dat het lastig is om er een te kiezen. In de jeugd heb ik vele prijzen gewonnen, maar ook het kampioenschap in 2016 en het winnen van de Johan Cruijff Schaal waren absolute hoogtepunten. Ik heb veel te danken aan PSV en het zal altijd een groot deel van mijn leven blijven. Ik zal de club altijd blijven volgen en supporter blijven.”

Voorspelling?
Koch zal het bekerduel tussen zijn oude clubs aandachtig bekijken. “Ik volg beide clubs nog zeker. Dit seizoen kijk ik een beetje met een dubbelgevoel naar PSV. Het is jammer dat ze niet staan waar ze willen staan. Dat heeft mogelijk ook wel te maken met het vertrek van bepalende spelers en dat is moeilijk op te vangen”, zegt hij. Desondanks heeft Koch vertrouwen dat PSV het tij snel zal keren. “Er zitten genoeg kwaliteiten in de ploeg. Dus ik zie het zeker goed komen en ik hoop dat het snel gebeurt.” Te beginnen dus met het de uitwedstrijd tegen NAC Breda. “Ondanks dat NAC ook een turbulente periode achter de rug heeft, zie ik een goede ploeg met leuke spelers die gretig zijn. Daarbij staat een ‘avondje NAC’ garant voor strijd. Desondanks denk ik dat PSV genoeg kwaliteiten heeft om door te gaan”, besluit Koch.