PSV wil negatieve bekerreeks tegen NAC doorbreken

PSV wil negatieve bekerreeks tegen NAC doorbreken
3 min

PSV vervolgt de strijd om de TOTO KNVB Beker in de achtste finales tegen NAC Breda. Na het gelijke spel in de competitie bij VVV-Venlo is PSV op zoek naar de eerste overwinning van het jaar. Daarbij wil de ploeg van Ernest Faber zich plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi en daarvoor moet een negatieve reeks doorbroken worden.

Angstgegner
In het verleden is NAC Breda een ware angstgegner gebleken voor PSV in het bekertoernooi. De club, die dit seizoen actief is in de Keuken Kampioen Divisie, won de afgelopen drie ontmoetingen in het bekertoernooi. Dat was alle drie de keren in kwartfinales. In de seizoenen 1993-1994[PB1] , 2003-2004 en 2006-2007 bleek de club uit Breda te sterk. Daarbij hield NAC in alle drie de bekerwedstrijden de nul tegen PSV.

Ongeslagen
In de Eredivisie is PSV succesvoller in onderlinge ontmoetingen met NAC Breda. Het is al zeven wedstrijden ongeslagen en daarin scoorde PSV 23 keer en incasseerde het slechts drie goals.

100
In de Eredivisie speelden beide ploegen exact honderd wedstrijden tegen elkaar. PSV won 63 ontmoetingen, NAC Breda zegevierde negentienmaal en achttien keer eindigde het duel onbeslist.

Finale
In 1974 troffen beide ploegen elkaar in de finale van het bekertoernooi. In de Rotterdamse Kuip wist PSV dat duel met ruime cijfers te winnen van de titelverdediger destijds: NAC Breda. Grote man in die ontmoeting was Willy van der Kuijlen. Met drie doelpunten was hij belangrijk in de 6-0 overwinning.

Beker niet PSV’s beste toernooi              
PSV verloor zijn vorige bekerontmoeting met een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen werd er in de tweede ronde thuis tegen RKC Waalwijk na verlenging met 2-3 verloren. PSV heeft sowieso geen al te goed trackrecord wanneer de club het opneemt tegen een ploeg uit de eerste divisie in het bekertoernooi. Zo werd de laatste ontmoeting in de achtste finales tegen eerste divisionist Roda JC ook verloren. In 2014-2015 verloor PSV na verlenging met 3-2.