Faber heeft Lammers terug en neemt bekertoernooi uiterst serieus

Reacties

PSV gaat donderdagavond op bezoek bij NAC Breda in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. De Eindhovenaren staan in de competitie op ruime afstand van koploper Ajax en zijn Europees al uitgespeeld. Succes in het bekertoernooi is de strohalm voor de komende maanden.

Faber heeft Lammers terug en neemt bekertoernooi uiterst serieus
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
2 - 0
PSV
PSV

Interim-trainer Ernest Faber, die PSV in de competitie al drie wedstrijden onder zijn hoede had, hoopt dat zijn ploeg erin slaagt de gemaakte afspraken na te komen binnen de lijnen. 'Het is ook niet groter dan dingen gewoon doen. Iedereen weet wat hij moet doen', sprak de coach woensdag in aanloop naar de wedstrijd.

'Doe je het wel, dan heb je succes. Doe je het niet, dan worden de pijlen op je gericht', heeft de trainer gemerkt. Faber liet er geen misverstand over bestaan dat PSV het bekertoernooi serieus neemt. Donderdag zal hij tegen NAC voor een sterke opstelling kiezen. 'We zien dit als een belangrijk toernooi en een belangrijke prijs', aldus de trainer.

'We zoeken naar een winnend elftal dat een ronde verder komt. Er komt talent aan en er komen jongens terug van blessures. Maar het gaat om resultaat, dat is het enige waar we nu behoefte aan hebben.'

Lammers terug
Sam Lammers is inzetbaar tegen NAC, de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. De spits stond maanden aan de kant met een blessure en speelde daardoor dit seizoen nog geen minuut, maar maakt deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel van donderdag in Breda.

Of er deze transferperiode nog iets staat te gebeuren in Eindhoven, kon Faber nog niet zeggen. 'Je moet in principe bij John zijn', zei hij, verwijzend naar technisch manager John de Jong. 'Het is zijn expertise. Voor mij is iedere versterking welkom, dat is voor elke trainer zo.'

Hoe de eventuele komst van Ricardo Rodríguez vordert, kon Faber woensdag niet zeggen. PSV heeft al langer belangstelling voor de verdediger, maar ondervindt concurrentie van Fenerbahçe. De Turken mogen echter geen spelers aantrekken, hetgeen de kansen voor PSV heeft doen groeien. Op basis van Fabers uitspraken op woensdag lijkt er nog weinig progressie te zijn in de transfer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.