Het gaat goed met Donyell Malen

Het gaat goed met Donyell Malen
2 min

Donyell Malen was maandag voor het eerst sinds hij aan zijn geblesseerde knie geopereerd werd weer op PSV Campus De Herdgang. Daar sprak hij met de medische staf, medespelers, interim-trainer Ernest Faber en met PSV. ‘Het gaat goed.’

Krukken
Malen, lopend op krukken en met zijn been stevig omwikkeld door een brace sprak zich uit over zijn herstel. “Het gaat goed. Twee weken geleden ben ik geopereerd en het is allemaal al een stuk minder pijnlijk dan het was.”

Gedachten
De aanvaller raakte in de uitwedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd doordat hij bij een landing verkeerd terechtkwam. Wat er toen door hem heen schoot: “Pfoe, dat is moeilijk. Veel meer dan laat het alsjeblieft goed gaan met m’n knie denk je niet op zo’n moment. Helaas was dat niet echt geval. De schade is enigszins licht gebleken. Het is gelukkig geen afgescheurde kruisband. Daar ben ik positief over, maar het moet natuurlijk wel herstellen.”

EK
Hoe lang hij voor dat herstel nodig heeft, kan Malen niet zeggen. Veel ogen zijn gericht op het aankomende EK, maar of hij dat haalt is de vraag. “Weet je wat het is? Ik wil gewoon goed genezen. Daar staat tijd voor. En die neem ik ook. Het is wat het is, ik sta er wel positief in. De komende maanden wordt het stukje bij beetje opbouwen. Eerst buigen, daarna voorzichtig lopen, optrainen. Ik zal hard moeten werken.”