VP's Elftal van de Week: Ajax, Feyenoord, Willem II en Vitesse leveren tweetal

VP's Elftal van de Week: Ajax, Feyenoord, Willem II en Vitesse leveren tweetal

20-01-2020 10:00
42

Daar is 'ie weer: het eerste VP's Elftal van de Week van 2020. Ajax, Feyenoord, Willem II en Vitesse leveren elk twee spelers, terwijl ook PSV, Sparta en ADO Den Haag vertegenwoordigd zijn.

Ariel Harush (Sparta)
Dat Sparta in de slotfase van het uitduel met Ajax nog aanspraak maakte op de gelijkmaker, had de ploeg vooral te danken aan Harush. De Israëlische doelman hield veel, heel veel tegen.

Denzel Dumfries (PSV)
Door zijn doelpunt in de 92ste minuut hield PSV een punt over aan het uitduel met VVV-Venlo. De schoonheidsprijs gaat hij waarschijnlijk nooit krijgen, maar Dumfries is qua uitstraling wél in alles een aanvoerder.

Lisandro Martínez (Ajax)
Controleur, linksback, centrale verdediger: zet Martínez op een voetbalveld en je weet dat hij levert. Persoonlijk hoogtepunt was zijn redding op de doellijn, waarmee hij een zekere Sparta-goal voorkwam.

Shaquille Pinas (ADO Den Haag)
In de eerste helft van ADO - RKC zette Pinas zijn ploeg op het goede spoor door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De verdediger speelde sterk bij het Eredivisie-debuut van Alan Pardew.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Onvermoeibaar, dat was de linksback van Feyenoord zaterdagavond tegen Heerenveen. In De Kuip heeft op dit moment niemand het over de geblesseerde Ridgeciano Haps en dat is de verdienste van Malacia.

Pol Llonch (Willem II)
In Tilburg doen ze er goed aan om Llonch de komende elf dagen aan het stadion vast te ketenen, want de Spaanse motor staat in de belangstelling van Girona. Een vertrek van Llonch zou een gigantische aderlating zijn.

Ryan Gravenberch (Ajax)
Net als in de laatste wedstrijd voor de winterstop was er een basisplaats weggelegd voor Gravenberch. Die kans greep de zeventienjarige middenvelder opnieuw aan. Bovendien was hij weer trefzeker.

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)
Zo goed als hij 2019 eindigde, zo ijzersterk begon Ndayishimiye aan 2020. Het Belgische paradepaardje stal de show tegen AZ en tekende voor een wereldgoal. Ndayishimiye is een goudmijntje voor Willem II.

Oussama Tannane (Vitesse)
Natuurlijk was het een ketser van Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev, maar zijn doelpunt was het bewijs dat Tannane nu écht terug is. Voor de aanvaller is na de winterstop een belangrijke rol weggelegd bij Vitesse.

Tim Matavz (Vitesse)
Door zijn aflopende contract wijst alles erop dat Matavz bezig is aan zijn laatste seizoen bij Vitesse. De winterstop lijkt hem hoe dan ook goed te hebben gedaan, met twee goals tegen Fortuna Sittard als resultaat.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
De Deense spits scoorde twee keer tegen Heerenveen en verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal. Qua timing kon het niet beter, want Feyenoord is nadrukkelijk op zoek naar een extra spits.